"UNUTULMAYAN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN" BELGESEL HALİNE GETİRİLDİ

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği tarafından 27 Şubat 2015 Cuma günü Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Unutulmayan Vatan Doğu Türkistan" konulu konferansa Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2015 10:02
"UNUTULMAYAN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN" BELGESEL HALİNE GETİRİLDİ

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği tarafından 27 Şubat 2015 Cuma günü  Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Unutulmayan Vatan Doğu Türkistan" konulu konferansa Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk katıldı.

"Unutulmayan Vatan Doğu Türkistan" konulu konferans Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Akra FM, Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Son Peygamber Platformu ve Nida Hanımlar Dostluk ve Çevre Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle gerçekleşti.

Konferans Filozof Medya stüdyolarında "Unutulmayan Vatan Doğu Türkistan" ismiyle belgesel haline getirildi. Belgeselin tamamı sosyal paylaşım sitelerinden youtube.com da ilgililerin hizmetine sunuldu.

Doğu Türkistan'da yaşanan zulme bir nebzede olsa ışık tutmayı hedefleyen konferansta Çin hükümetinin Doğu Türkistanlı vatandaşlara yaptığı işkence ve zorbalıklar basına yansımayan yönleriyle gün yüzüne çıkartıldı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.