Vekiller STK’lara kulak versin

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, gazetemize milletvekili adaylarını ve seçim sürecini değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mayıs 2018 11:31
Vekiller STK’lara kulak versin

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Milletvekillerinden STK’lara önem vermeleri çağrısında bulunan Çınar, ‘Ayda bir defa vekiller STK’larla toplantı düzenlemeli’ dedi.

24 Haziran erken seçimleri için partiler tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. AK Partinin aday listelerini açıklamasının ardından Kahramanmaraş’ ta adaylarını gazetemize değerlendiren Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar listeden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çınar AK Partinin listesini şu sözlerle değerlendirdi:

BEN LİSTEDEN YANA TATMİN OLDUM

“Önceki dönemlerden farklı bir liste oldu ancak bu en nihayetinde olması gereken bir listeydi. Vatandaşımızın da bu listelerden memnuniyet duyacağını düşünüyorum. Özellikle AK Partinin aday listeleri son derece önemli isimlerden oluşuyor. Mahir bey, Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç gibi isimlerden söz ediyoruz ki her biri son derece donanımlı insanlar.

Benim için sürpriz isim Hacı Ali Sezal’ın oğlu Cihat Sezal kardeşimizdir. Tabi ki böylesi bir yaş ortalaması içinde listede olması gayet normaldir.

Habibe Hanım’ı şahsen tanımıyorum. Ancak sendikanın içinden çıkmış bir aday bizim için son derece sevindirici bir durumdur. Memur sen kadın kolları görevli bir arkadaşımız. Dolayısıyla bu işi layıkıyla yapacağına inancım tam. Kendisi zaten Ankara’dan listeye dahil oldu.

Açık konuşmak gerekirse ben listeden yana tatmin oldum. Güzel bir liste. Oy kaybettirir telaşı yaşatacak hiçbir isim yok.”

HALKIN TEVECCÜHÜ KİMİ GÖSTERİRSE O KAZANIR

Muhalefetin de adaylarını değerlendiren Çınar, ‘halkın teveccühü kimi gösterirse o kazanır’ dedi. Şu ifadeleri kullandı: “Muhalefetin adaylarından Bülent Meşe’yi tanıyoruz ki kendisi zaten bütün bir şehrin tanıdığı dolu dolu bir isimdir. MHP’den de çok iyi ve iddialı isimler boy gösteriyor. Ancak sonuçta halkın teveccühü kimi gösterirse o kazanır.”

6 AK Parti, 1 MHP-İYİ, 1 CHP

Kahramanmaraş ve yurt genelinde seçim sonuçları hakkında da tahminlerde bulunan Başkan Çınar önemli tesbitlerde bulundu.

“Benim bu yılki seçimlere ilişkin tahminim şu şekilde ki 6 AK Parti 1 MHP-İYİ Parti arasında gider gelir. CHP her hâlükârda bir tane götürür. Şehrimiz şartlarında konuşmak gerekirse MHP kökenli dostlarımızla konuştuğumuzda partiye bir küskünlükle birlikte İYİ partiyi destekleyenlerin sayısı az değil.

Yurt genelinde baktığımız zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın adayı olduğu Cumhur ittifakı seçimi ilk turda kazanır diye düşünüyorum. Ki eğer ikinci tura kalırsa ülkemiz üzerinde kanlı ve kirli oyunlar oynanabilir diye de korkuyorum. Zaten işin gerçeği cumhur ittifakının karşısında ciddi bir aday da yok.

Muhalefetin milletvekili seçimlerinde ittifak etmesi ve seçim sisteminde ki bazı yenilikler neticesinde AK Parti mecliste istediği güce erişemeyebilir ancak yine de çoğunluğu elde edeceğini düşünüyorum.”

HER DÖNEM AYNI ŞEYİ İSTEDİK AMA SONUÇSUZ KALDIK

Vekillerden beklentilerini de açıklayan Çınar ‘samimiyet istiyoruz’ dedi. Ayda bir STK’larla toplantı yapılmasını istedi. Çınar şöyle konuştu:

“Vekillerden beklentilerimiz şudur ki samimiyet istiyoruz. İnsanlara tepeden bakan vekil istemiyoruz. Sivil toplum örgütleri içinde aynı şey geçerli bakınız bir her seçimde aynı şeyi talep ettik. Vekiller ayda bir bizlerle yani STK’larla toplantı düzenlesinler dedik. Buraya ziyarete geldiklerinde söyledim. Biz Ankara’ya ziyarete gittiğimizde orada söyledik. Ama bir neticeye ulaşamadık. Fakat bu dönem bu istişare toplantılarını gerçekleştirebileceğimize yönelik ümidim arttı. Çünkü Ahmet Özdemir gibi bir isim var listede ki kendisi STK’lara büyük önem veren bir isim. Onunla birlikte bu isteğimiz gerçekleşebilir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.