Yakında yeni ihraçlar olacak...

Yakında yeni ihraçlar olacak...

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2017 15:01
Yakında yeni ihraçlar olacak...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık "TSK'da FETÖ ile mücadele kapsamında yakında yeni ihraçlar olacak" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Bakan Işık'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

YAŞ toplantısı öncesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları ile çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Bakan Işık, konuya ilişkin şunları söyledi:

"YAŞ'A HAZIRLIK GÖREVİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA VERİLDİ"

"Son yapılan kanun değişikliği ile YAŞ'ın yapısı değiştirildi. YAŞ'a hazırlık yapmak ile ilgili sekretarya görevi de Milli Savunma Bakanlığına verildi. Bu çalışmayı yaparken Genelkurmay Başkanlığımızla, Kuvvet Komutanlıklarımızla ve diğer ilgili devlet birimleriyle yakın çalışmamızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaların sonucunda biz bir taslak ortaya koyacağız. Bu taslak hem Sayın Cumhurbaşkanımız, hem Sayın Başbakanımız ile istişare edilecek. Nihai kararın alınması için YAŞ'a getirilecek. YAŞ'ı Ağustos ayının başında yapıp tabi komuta kademesindeki değişiklik YAŞ'ın konusu değil. Kuvvet Komutanları üçlü kararnameyle atanıyor, Genelkurmay Başkanı ise Bakanlar Kurulu kararı ile atanıyor. Şu an YAŞ çalışmalarını Kuvvet Komutanları açısından yapmıyoruz."

"YAKINDA İHRAÇLAR OLACAK"

FETÖ ile mücadelenin bir beka mücadelesi olduğunu vurgulayan Işık, "Burada hiç kimsenin bu mücadeleyi sulandırması, önemsizleştirmesi kabul edilemez. Bütün devlet kurumlarında olduğu gibi TSK'da da FETÖ ile mücadele kararlılıkla sürdürülüyor. Bununla ilgili çok sistematik bir çalışmayı sürdürüyoruz. Bu konuya biz sadece YAŞ'a yönelik bir değerlendirme içerisinde çalışmıyoruz. Bundan en küçük bir tavizin verilmesi, savsaklamanın yapılması düşünülemez. Bu konuda kim gevşek davranırsa bedelini öder. Yakında yine bazı ihraçlar olacak. FETÖ ile bağlantısını tespit ettiğimiz kişilerin gözünün yaşına bakmayacağız. YAŞ, bu konuda terfi sırası gelenler açısından da bir değerlendirme fırsatıdır. İrtibatlı ve iltisaklı olduğunu düşündüğümüz kimse varsa YAŞ değerlendirmesine de giriyorsa gerekli değerlendirmeler yapılacaktır" açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.