YOLLARIN KRALI OLMAZ KURALI OLUR

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da şehirler arası ve şehir içi yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu nedeniyle kış lastiği kontrolleri başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2020 17:26
YOLLARIN KRALI OLMAZ  KURALI OLUR

Diriliş Haber Gazetesi'ne ve marastanhaber.com'a kış şartlarıyla ilgili bilgiler veren Kahramanmaraş Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz, “Yolların kralı olmaz kuralı olur” sözünü hatırlatarak tüm sürücüleri uyardı. Gürbüz konuşmasına şöyle devam etti: “İlçelerimizin çoğunda kar yağışları başladı ve merkezde yollarda buzlanmalar oluyor. Bu sadece kar yağışları ile alakalı değildir. Kış lastikleri normal lastiklere göre daha iyi yol tutuyor ve vatandaşlarımızın refahı açısından önemli bir konumdadır. Biz Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın can ve mal güvencesini sağlamak için çalışıyoruz. Ama bizim kurallarımıza ısrarla uymak istemeyenler de olursa taşımaya göre araç başına 602 lira ceza yazıyoruz. Kar lastiği ticari araçların tamamında zorunludur. Diğer hususi otomobillerde zorunluluk yok ama kar lastiği takmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Dediğim gibi bu sadece kar yağışları için değil yağmurlu havalarda ve ıslak zeminlerde aracın kazalara karışmasını daha çok önlediği için ısrarla takmalarını istiyoruz.

img_8164.jpg

Kahramanmaraş Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz, Diriliş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mücahit Dalkara'ya kış şartlarıyla ilgili bilgiler verdi.


KURALLARA UYGUN ARAÇ KULLANALIM

Hususi araçlarda kış lastiği olmasa bile lastik tırnaklarının 3 milimetreden az olmaması gerekir. Aynı zamanda bagajda çekme halatı zincir takoz bulundurması lazım ve aşırı hızla seyretmemeleri lazım. Kurallara uygun araç kullanıldığı takdirde Kahramanmaraş’ta bu kış kazasız geçecektir. Aynı zamanda sürücülerimizin takip mesafelerine uymaları gerekmektedir. Kışın bu onu da daha hassas olunması gerekiyor. Öndeki aracın ani fren yaptığı durumlarda takip mesafesi korunursa kaza da olmaz. Kahramanmaraş’ta şehir içi hız çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz yol çalışmaları yaptıkça biz de hız sınırlarının artırılması konusunda tekliflerimizi götürüyoruz. Bizim vatandaşımız sisli havalarda sis lambasını yakmıyorlar sissiz havada sis lambası yakıyorlar. Kurallara uygun şekilde davranmamız lazım ve lambalara dikkat etmemiz lazım. Aynı zamanda araçlarımızın kışlık bakımlarını yaptırmamız gerekiyor” dedi. Sürücülerin sakin ve sabırlı bir şekilde araç kullanması gerektiğinin altını çizen Gürbüz, “Acele eden sürücüler kazaların yüzde 90’lık gibi bir dilimini oluşturuyor. Araçların teknik bakımları yapılmış olsun ve araçlar trafik kurallarına uygun biçimde olsun. Sayın Başbakanımızın da kullandığı bir söz var ‘yolların kralı değil kuralı olur’ bu lafı vatandaşımızın esas alarak trafikte hoşgörülü ve bilinçli davranmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

img_8138.jpgimg_8109.jpgimg_8133.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.