AK Parti’nin Rüzgarı İle Millet Kazanacak

Ak Parti Milletvekili aday adaylarında Avukat Mustafa Taşhan ile adaylık sürecini ve siyasetin gündem maddelerini konuştuk. ..

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2018 16:33
AK Parti’nin Rüzgarı İle  Millet Kazanacak

Ak parti Milletvekili aday adaylarında Avukat Mustafa Taşhan ile adaylık sürecini ve siyasetin gündem maddelerini konuştuk. 25 yıllık hukuki tecrübesi ve 30 yıllık siyasi geçmişi ile güven veren Taşhan seçildiği takdirde Kahramanmaraş’ı farklı sektörlerde canlandıracağını vaat etti.

Neden aday oldunuz?

Ak Parti 2001 ‘de kurulduğu dönemde ben de kurucu ilçe başkanıydım. 2004’te belediye başkanı oldum. 2009’ da ikinci kez belediye başkanı oldum. Kurulduğu günden bu yana Türkoğlu Ak Partiye büyük destek verdi. Ancak hiçbir dönemde milletvekili adayı çıkarmadı. Her seferinde komşu ilçelerin adaylarına destek verdi. Bu dönem halkta böyle bir beklenti gördük. Bunun sağlamsını herkes sahada bizzat kendisi yapabilir. Bu beklentinin partiye de bir ivme kazandıracağına olan inancımızla bu dönemde aday adayı olduk. Aday olacağıma inancım tam.

“ADAY OLACAĞIMA İNANCIM TAM”

Hedefiniz nedir?

Hedefimiz partimizin ilçemizde ki yüzde 70’lere varan oyunu yüzde 90’a çıkarmak. Sahada bunun yansımasını görebiliyoruz. Başka partiden arkadaşlar da bu şekilde düşünüyor. Bakın 2004 seçimlerinde AK Partinin rüzgarı ile kazandık. Sebebi çok açıktır, 2004 ile 2009 arası belediyecilik faaliyetlerimizde herkesi kuşatıcı bir anlayışla hareket ettik. Günümüze gelindiğinde ise ilçemizde partimize hala ciddi bir teveccüh var. Bunu herkes fark edebilir. Tüm bu etkenler göz önüne alındığında Türkoğlu’nun beklentilerinin partimiz cephesinde faydaya çevirebilmek için aday adayı oldum.

Erken Seçim Kararını Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Olması gerekendi. Ben çevreme hep şunu söyledim, mutlaka milletvekili seçimleri belediye seçimlerinden önce olması gerekiyor. Bu beklenti tabanda da vardı. Ekonomide de vardı. Bu beklentileri partimiz gördü. Son derece isabetli bir karar oldu. Bu kararın sahada olumlu yansımaları olacağına inananlardanım.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TAM İHTİYACIMIZ OLAN SİSTEMDİR”

Cumhurbaşkanlığı sistemini değerlendirir misiniz?

16 Nisan referandumu ile biz böyle bir yola girdik. Benim o zamanki propagandam şuydu, bu referandum bir şeyi ortadan kaldıracak, o da belirsizliktir kaostur. Yani artık koalisyon hükümetleri tarihe karışacak.  Tek partili güçlü hükümetlerin yolunu açacak. Bu sistem içinde bulunduğumuz coğrafya şartları da düşünüldüğünde hızlı karar mekanizmaları ile tam ihtiyacımız olan sistemdir. Nitekim referandum da halk bu sisteme onay verdi ki milletimize uygun olan yönetim sistemi de budur. Halk cumhurbaşkanına tek başına 5 yıl boyunca devleti yönetme yetkisi verecek. Bu süre sonunda eğer memnun kalınmazsa başka taliplilere şans verecek. Demokrasi budur. Geçmişte yaşadığımız tüm kötü tecrübeler ki yaşı müsait olan herkes hatırlar o kaos dönemlerini. Artık bitti.

Milletvekili olmayı planlıyor muydunuz yoksa son dönemde alınmış bir karar mı?

Açıkçası son dönemde alınmış hızlı bir karardı.  2014 seçimlerinde böyle bir talep vardı ancak biz şartları uygun görmedik. Ancak bu seçimlerde talep yüksekti. Aslında milletvekili olduğumuz takdirde ülkemize memleketimize neler katabiliriz onu konuşmak lazım. Bizim 10 yıllık tecrübemiz var. 25 yıllık hukuki tecrübemiz var. 30 yıllıkta siyasi geçmişimiz var. Tabi 15 yaşından bu yana vakıfçılık tecrübemizi de işin içine katıyorum. Bu tecrübeler ışığında partimize ilimize çok şey katabileceğimizi inanıyorum

Muhalefetin seçim süreci boyunca ittifak arayışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizim istikrarlı bir muhalefete ihtiyacımız var. Zamanın şartlarına göre şekil alan değil istikrarlı bir muhalefete. Kazansa da kaybetse de doğru bildiğini sonuna kadar savunan  bir muhalefet lazım. Muhalefet AK Partiye karşı bir alternatif olarak çıkmalı. Ülkeyi yönetme hedefiyle çık. Tayyip Erdoğan’ı ve partisini yıkmayı hedefleyerek çıkma. Hedefine hizmeti koy. Nitekim niyetleri halis olmadığı için akıbetleri de hayr olmadı.

Abdullah Gül’ün de almış olduğu tavır beni üzdü. Daha en başta çıkıp aday olmayacağını söylemesi gerekirdi. Kendisine söz konusu teklifle gelenler sizi sevdikleri için değil zamanında kardeşim dediğiniz kişiyi yıkmak için oraya getirmek istediler. Sizde buna alet oldunuz.

Milletvekili olduğunuz taktirde Türkoğlu’na neler vaat ediyorsunuz? Farkınız ne olacaktır?

2004 yılında Belediye Başkanı olduğumuzda evlerin ikinci katına su çıkmıyordu. Alt yapı vasat durumdaydı. Bir insanı işe girdirmek için kırk kapıya kırk değnek vuruyorduk. Belediye Başkanlığını bıraktığımızda bütün alt yapı sorunlarını bitirmiştik. Ve istihdam anlamında belediyeye eleman arar olmuştuk. Türkoğlu’na yaptığımız bir organize sanayi ve gelmesine vesile olduğumuz bir lojistik var. Bunlar Türkoğlu’nun değil Kahramanmaraş’ın da projesi. Bunlar gurur verici olaylar.

Milletvekili olduğumuz zaman, Belediye Başkanımız ve bizim hayalimiz olan Gavur Gölü’nü tekrar eski haline getirmeye çalışacağız. Biz bu alanı doğanın elinden almışız. Orası göçmen kuşlarının durak noktasıydı. Burayı insanoğlu doğanın elinden almış. Burayı bölge çiftçisine zarar vermeyecek şekilde sulak alan olarak kazanmamız lazım. Yine Kahramanmaraş olarak sanayi çeşitliliği ve turizm açısından kapalı bir toplumuz. Dar bir alanda ilerliyoruz. Farklı sektörlerde de canlanmalar yapmamız gerekiyor, yapacağız da. Bu konularda tecrübemiz de var. Turizm anlamında Kahramanmaraş’ta ciddi bir potansiyel var. Meclis önümüzdeki dönemde icranın önünü açacak. Bunu da tecrübesi olan insanlar yapar. Biz tecrübemiz ile bu yasamalarda varız diyoruz.  AK Partiye, ilimize ve ilçemize çok şey kazandıracağına inandığımız için aday adayı olduk.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.