AKIN OZAN, 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ MÜDÜRÜ OLDU

Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı simalardan Akın Ozan, 16 Mayıs 2014’de Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile büyükşehir belediyesi bulunan illerde Valiliğe bağlı olarak kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bünyesindeki.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2015 09:52
AKIN OZAN, 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ MÜDÜRÜ OLDU

Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı simalardan Akın Ozan, 16 Mayıs 2014’de Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile büyükşehir belediyesi bulunan illerde Valiliğe bağlı olarak kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bünyesindeki 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü olarak atandı.

Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü görevinden ayrılan Akın Ozan, kurum değiştirerek daha önce mensubu olduğu İçişleri Bakanlığı’na yeniden geçti ve ataması Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü olarak yapıldı.

Akın Ozan’ın kısa zaman sonra yeni görevine başlaması beklenirken, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü ise, halk arasında Diş Hastanesi olarak bilinen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin arka kısmındaki binada alt yapı ve personel eğitim çalışmalarının ardından hizmet sunmaya başlayacak.

Bazı gelişmiş ülkelerdeki 911 acil yardım hattında olduğu gibi ülkemizde de bir süre sonra polis, jandarma, itfaiye ve ambulans gibi hizmetlere tek bir numaradan yani 112 acil çağrı hattından ulaşılacak ve buradan acil yardım hizmeti sunan kurumlara yönlendirme yapılarak acil yardım hizmeti sunan kurumlar arasında gerekli işbirliği ve koordinasyon sağlanacak. Böylece vatandaşların “155, 156, 110” gibi ayrı ayrı numara ezberlemelerine gerek kalmayacak. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.