Bakan Özhaseki Açıkladı: 1 Milyar Dolarlık Destek! Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman...

Bakan Özhaseki, Dünya Bankası'nın deprem bölgesindeki Kahramanmaraş dahil 11 il için 1 milyar dolarlık kredi desteğini onayladığını duyurdu. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2023 10:09
Bakan Özhaseki Açıkladı: 1 Milyar Dolarlık Destek! Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman...

Dünya Bankası, deprem bölgesindeki imar çalışmalarına yönelik 1 milyar dolarlık finansmanı onayladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu finansmanın 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğini açıkladı.

Bakan Özhaseki, yazılı bir açıklamada Dünya Bankasının "Türkiye Deprem Sonrası İyileşme ve Yeniden İmar Projesi" kapsamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelerde temel kamu hizmetlerinin yeniden tesis edilmesi ve dirençli kırsal konutların inşası çalışmalarına 1 milyar dolarlık finansman sağlandığını belirtti.

bakan-ozhaseki-dunya-bankasinin-deprem-bolgesi-icin-1-milyar-dolarlik-kredi-destegini-onayladigini-acikladi.jpg

Özhaseki, bu finansmanın 296,5 milyon dolarlık kısmının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının deprem bölgesinde kırsal alanlarda yapacağı konut projelerine, 388,3 milyon dolarlık kısmının ise İLBANK'ın deprem bölgesinde altyapı projelerine harcanacağını ifade etti.

Ayrıca, İLBANK'a tahsis edilen 388,3 milyon dolarlık kısmın karşılıksız olduğunu da vurgulayan Bakan Özhaseki, İLBANK'ın afetzedelerin yaşadığı 11 şehirdeki, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ altyapı çalışmalarını hızla sürdürdüğünü ve bu kredi ile projelerin daha da genişleyeceğini belirtti.

Özhaseki, deprem bölgesinde su ve yağmur suyu şebekesi, katı atık yönetim tesisleri, belediye itfaiye istasyonları, acil durum müdahale ve belediye ekipmanları, itfaiye ve kurtarma araçları ile katı atık toplama araçlarının yenileneceğini de açıkladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.