Akaryakıta Dev Zam Yolda: Tarihi Belli Oldu!

Akaryakıt fiyatlarına çifte zam geliyor! 13 Eylül'den itibaren motorine, benzine zam bekleniyor. Dikkatli olun! Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2023 17:34
Akaryakıta Dev Zam Yolda: Tarihi Belli Oldu!

13 Eylül Çarşamba günü itibariyle, motorin fiyatlarına 1.5 TL, benzin fiyatlarına ise 1 TL zam yapılarak akaryakıt fiyatları bir kez daha yükselecek.

SEBEP BRENT PETROL VE DÖVİZDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, vatandaşların yakıt fiyatlarını yakından takip etmelerine neden oluyor.

akaryakit-mazot-benzin-lpg-otogaz-cifte-zam.jpg

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve döviz kuru değişiklikleri göz önüne alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda, dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle şehirler ve şirketler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALDI

EPDK tarafından açıklanan fiyat değişikliklerini duyuran tek sendika olan EPGİS, suçlamalarla karşılaştıktan sonra, dava süreci sona erene kadar akaryakıt fiyatlarını vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.