Kahramanmaraş Depremleri Sonrası 5 Bin 804 Hayvan Dağıtılacak!

Depremzedelere destek: Bakanlık, 11 ilde 43 bin küçükbaş, 548 bin kanatlı, 26 bin arılı kovan dağıtarak hayvancılığı canlandırıyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Eylül 2023 12:47

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde toplam 43 bin 317 küçükbaş, 548 bin 842 kanatlı hayvan ve 26 bin 273 arılı kovan dağıtımının tamamlandığını açıkladı.

Deprem, bölgedeki hayvancılığı ciddi şekilde etkilediğinden, telef olan hayvanların yerine bedelsiz olarak yeni hayvanlar dağıtılması önemli bir adım olarak görülüyor.

Depremin hemen ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalara hız verdi.

Bakanlık, toplamda 880 milyon lira bütçe ayırarak, hayvan dağıtımı ile yetiştiricileri destekliyor.

Bugüne kadar 11 ilde toplam 43 bin 317 küçükbaş, 548 bin 842 kanatlı hayvan ve 26 bin 273 arılı kovan dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca, 5 bin 804 büyükbaş hayvanın dağıtımı ilerleyen günlerde başlayacak.

Çiftçilerin telef olan hayvanları, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işletmelerinden aynı ırktan hayvanlarla bedelsiz olarak değiştiriliyor.

Dağıtım süreci, öncelikle barınma ve altyapıya sahip yetiştiriciler için Bakanlık koordinasyonunda yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Yetiştiriciler, aldıkları hayvanları 2 yıl süresince satamıyor, devredemiyor veya başka amaçlarla kullanamıyor.

Aynı destekten yararlanan yetiştiricilerin vefatı durumunda, hayvanlar mirasçılara veriliyor ve aynı kurallar mirasçılar için de geçerli oluyor.

2.jpg

BAKAN YUMAKLI: "DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ"

Bakan İbrahim Yumaklı, depremden etkilenen bölgelerde hayvanlarını kaybeden yetiştiricilere destek olmanın önemini vurgulayarak, "Depremin ilk anından itibaren tüm teşkilatımızla yaraların sarılması için gayret gösterdik." dedi.

Bakanlık, depremin bölgedeki kırsal yaşamı yeniden canlandırmak ve üretimi desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzedelerin hayvansal üretimini canlandırmak için 880 milyon liralık bütçe ile hayvan dağıtımı sağlanıyor.

Bakanlık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan bir kararname doğrultusunda çalışmalarını hızla yürütüyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.