Bakan Özhaseki: Deprem Bölgesine 850 Bin Yeni Konut Teslim Edilecek

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından başlatılan 'yerinde dönüşüm' projesine 251 bin vatandaş başvurdu. Özhaseki, benzer bir formülün İstanbul için de düşünüldüğünü belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2023 11:44
Bakan Özhaseki: Deprem Bölgesine 850 Bin Yeni Konut Teslim Edilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede başlattıkları "yerinde dönüşüm" projesine ise 251 bin vatandaşın başvurduğunu aktaran Özhaseki, "İstanbul için de üç aşağı beş yukarı benzer bir formül geliyor." dedi.

Özhaseki, deprem bölgesinde yapılan konut çalışmalarına ilişkin de şunları söyledi:

"Rezerv alanlarda şu anda 207 bin civarında konutun ihalesi yapıldı, devam ediyor. Ama bunlar genellikle şehrin çevrelerinde, Hazine arazileri üzerinde yapabildiğimiz yerler. 50 bin kadar köy konutunun ihalelerine çıktık. Bugün bile yolda gelirken şimdi Pazarcık ve Elbistan tarafında yapılan ihalelerin sonuçlarını söylediler. Köy evlerini çelikten inşa ettik. 50 bin civarında ihale de şimdi böyle yapılıyor. Bir de şehirlerin merkezine başladık. Şehirlerin merkezini önemsiyoruz. Buraları rastgele bırakmayalım, bir meydan olsun. Meydana açılan caddelerde biz o şehrin kendine has, özgün mimari tarzlarını uygulayalım ve doğru gelişsin diye de 50 bin civarında böyle bir konuta başladık."

Deprem bölgesinde 300 binden fazla konutun ihalesinin yapıldığını kaydeden Özhaseki, yılbaşından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapımı tamamlanan konutların teslim edileceğini aktardı.

Tünel kalıp sistemiyle inşa edilen TOKİ ve Emlak Konut'un yaptığı konutların teslimi için bir sene, köy konutları için de 8 ay gibi bir süre öngördüklerini dile getiren Özhaseki, "251 bin vatandaş evini yerinde dönüştürse, 300 binden fazla da biz yaptığımıza göre 550-560 bin civarında konut yapılması planına girmiş oluyoruz." dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.