Akdeniz'e Damga Vuran İşbirliği: Türkiye'nin 281,4 Milyon Avro'luk Fırsatı!

Türkiye, AB'nin Interreg NEXT Akdeniz Programı'na katılıyor! 281,4 milyon avro bütçeli projeler için başvurular açıldı. İlgilenenler 28 Mart 2024'e kadar başvurabilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2023 16:30
Akdeniz'e Damga Vuran İşbirliği: Türkiye'nin 281,4 Milyon Avro'luk Fırsatı!

Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, Türkiye'nin Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı'na katılımını duyurarak, bu kapsamda yapılan proje çağrısını açıkladı.

AB Başkanlığı tarafından yayımlanan bildiriye göre, Türkiye, Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı'na ilk defa dahil oluyor. Bu program, 2021-2027 döneminde AB'nin en büyük bütçeli programlarından biri olan Interreg NEXT Akdeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı olarak biliniyor ve toplam bütçesi 281,4 milyon avroyu buluyor.

Programın ilk çağrısı, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer alan 21 il için açıldı. Bu iller arasında Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye bulunuyor.

Programa başvuru yapabilecek kuruluşlar arasında kamu idareleri, belediyeler, sektör kuruluşları, üniversiteler, araştırma merkezleri, dernekler, vakıflar, birlikler, sivil toplum kuruluşları, KOBİ'ler ve benzeri özel kurumlar ile uluslararası kuruluşlar yer alıyor.

Programa katılan ülkeler arasında Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Yunanistan, İtalya, Malta, Portekiz, İspanya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Cezayir, Mısır, İsrail, Filistin, Ürdün, Lübnan ve Tunus bulunuyor. Bu ülkeler arasında projelerde en az bir AB üyesi ve bir AB üyesi olmayan ülkeden kurumun yer alması gerekiyor.

Programın öncelikleri arasında "daha rekabetçi ve daha akıllı bir Akdeniz", "daha yeşil, düşük karbonlu ve dirençli bir Akdeniz", "daha sosyal ve kapsayıcı bir Akdeniz" ve "Akdeniz için daha iyi işbirliği yönetişimi" bulunuyor.

Proje başvurularının son tarihi 28 Mart 2024 olarak belirlenmiş olup, bu süre zarfında projeyle ilgilenen kurum ve kuruluşlara yönelik çeşitli proje hazırlama eğitimleri, bilgilendirme toplantıları ve ortaklık forumları düzenlenecektir.

Geliştirilecek projelerin süresi 24 ila 36 ay arasında olacak ve 2021-2027 döneminde 2024, 2025, 2026 yıllarında üç ayrı çağrı daha yapılacaktır. AB Başkanlığı, aynı zamanda Bulgaristan-Türkiye ve Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programlarına ulusal otorite olarak da hizmet vermektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.