YSK'nin Kararıyla Kahramanmaraş Dahil 32 İlde Oy Kullanma Saatleri Değişti: İşte Yeni Saatler!

YSK'nin kararıyla 32 ilde yerel seçim oy kullanma saatleri değişti! Detaylar için haberimizi inceleyin. 31 Mart'taki güncel saati kaçırmayın! Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2023 13:38
YSK'nin Kararıyla Kahramanmaraş Dahil 32 İlde Oy Kullanma Saatleri Değişti: İşte Yeni Saatler!

YSK'nin Mahalli İdareler Genel Seçimleri için aldığı kararlar doğrultusunda, 32 ilde oy kullanma saatleri güncellendi.

31 Mart 2024'te gerçekleşecek seçimlere dair Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarına göre, oy verme süreleri mevsim, bölge özellikleri ve ulaşım durumları dikkate alınarak belirlenecek. Bu süreler, seçim gününden en az bir hafta önce YSK tarafından ilan edilecek.

Bu çerçevede, YSK Başkanlığı tarafından belirlenen güneşin doğuş ve batış saatlerine göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak değiştirildi.

Diğer illerde ise oy kullanma saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi. Bu düzenleme, oy verme sürelerinin adaletli bir şekilde belirlenmesi ve seçmenlerin mevcut koşullara uygun bir şekilde oy kullanabilmesini sağlama amacını taşımaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.