Bakan Özhaseki Duyurdu: BM Habitat, Türkiye'de Ofis Açacak!

Bakan Özhaseki, BM Habitat'ın Türkiye'de ofis açacağını duyurdu; sürdürülebilirlik ve deprem sonrası yardımlar gündemde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2023 09:53
Bakan Özhaseki Duyurdu: BM Habitat, Türkiye'de Ofis Açacak!

Bakan Özhaseki, Birleşmiş Milletler (BM) Habitat'ın Türkiye'de bir ofis açma planını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, New York'ta gerçekleştirilen "Dünya Şehirler Günü ve Sıfır Atık Girişimi Programı Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda, Türkiye'nin BM Genel Kurulu için ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında daha yaşanabilir bir dünya için temasları sürdürdüklerini ifade etti.

Bakan Özhaseki, Dünya Şehirler Günü etkinliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Üsküdar Belediyesi tarafından İstanbul'da düzenleneceğini ve BM-Habitat’ın Türkiye'de bir ofis açacağını açıkladı.

Özhaseki, kentlerin afetlere karşı savunmasız olduğu bir dönemde olduklarına dikkat çekti ve Dünya Şehirler Günü'nün sürdürülebilirlik konusunda bir ekip oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu ve son yüzyılda 60 yıkıcı depremin yaşandığını hatırlattı.

Depremlerin etkilediği bölgelerde tarihi eserlerin ve binaların zarar gördüğünü belirten Özhaseki, önceliklerinin depremzedeler için konut inşa etmek olduğunu söyledi. Halihazırda 200 binden fazla konutun inşa edildiğini ve Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 250 binden fazla başvuru yapıldığını açıkladı.

Özhaseki, ayrıca Sıfır Atık Danışma Kurulu'nun ilk yüz yüze toplantısının 1 Kasım'da İstanbul'da yapılacağını belirtti ve BM Habitat Ofisi'nin bu kurula destek sağlayacağını ifade etti.

Depremler ve doğal afet yardımlarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özhaseki, deprem

lerin eski şehirleri etkilediğine ve yapıların dayanıklı olması gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin insani yardım konusundaki öncü rolünü ve diğer ülkelere yardım tekliflerini de paylaştı.

(AA)

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.