Erdoğan: Kahramanmaraş Depremzedelerine 82 Milyar TL Yardım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere 6.2 milyar TL kira yardımı ve 82 milyar TL mali destek sağladı, 1 trilyon TL kaynak tahsis etti. Libya'ya yardım sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2023 12:12
Erdoğan: Kahramanmaraş Depremzedelerine 82 Milyar TL Yardım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelere yönelik kira yardımı hakkında önemli bilgiler verdi. Erdoğan, bu yardımdan yaklaşık 327 bin hanede yaşayan 1 milyon 310 bin vatandaşın yararlandığını belirtti ve şimdiye kadar 6 milyar 276 milyon lira kira yardımı yapıldığını açıkladı. Ayrıca, depremzedelere toplamda 82 milyar lira mali yardımın sağlandığını söyledi.

Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin etkisiyle 680 bin konutun kullanılamaz hale geldiğini ve depremden etkilenen nüfusun 14 milyonu aştığını ifade etti. Bu büyüklükte bir afet sonrasında, yeni bir ülkenin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Deprem bölgesinde 200 bin konutun inşasına başlandığını ve 210 bin konut için yerinde dönüşüm başvurularının alındığını dile getiren Erdoğan, yerinde dönüşüm projelerinin sıkı denetim altında yürütüleceğini belirtti.

cumhurbaskani-erdogan-deprem-gercegi-ve-kentsel-donusum-surasinda-konustu-2.jpg

Erdoğan ayrıca, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için mekanizmalar oluşturduklarını ve 186 bin konteynerden oluşan 345 konteyner kenti kurduklarını söyledi. Konteyner kentlerdeki vatandaşlara Esen Kart adında bir yardım kartı dağıtıldığını ve bu kartla market alışverişlerinde kullanılmak üzere her ay 3 bin lira yüklendiğini açıkladı.

2024 yılında afet bölgesine 1 trilyon liralık kaynak tahsis edeceklerini belirten Erdoğan, kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra ticari alanlar, meydanlar, kültür ve sanat yapıları, spor tesisleri, parklar ve bahçeler dahil olmak üzere şehirleri yeniden inşa ettiklerini vurguladı.

Ayrıca, Libya'daki felakete de değinen Erdoğan, Türkiye'nin yardım elini uzatarak insani yardım gönderdiğini ve bu yardımların devam edeceğini belirtti.

Erdoğan'ın konuşmasının sonunda, milletin birlik ve beraberliğinin daim olması temennisinde bulundu ve depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.