Bakan Özhaseki'den Deprem Bölgesine İlişkin Açıklama!

Bakan Özhaseki, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından yürütülen çalışmalar ile ilgili de bilgi verdi. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2023 10:41
Bakan Özhaseki'den Deprem Bölgesine İlişkin Açıklama!

Bakan Özhaseki, Riyad'daki fuarda Türkiye'nin Akıllı Şehirler vizyonunu vurgulayarak, dijital dönüşüm ve deprem sonrası projeleri paylaştı.

Bakan Özhaseki, Riyad'da Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı'nda yaptığı konuşmada şunları belirtti:

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından yürütülen çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Deprem, doğrudan 11 şehrimizi, toplamda 18 şehrimizi ve 14 milyon insanımızı etkiledi. Büyük bir inşaat çalışması başlattık. 680 bin civarında evimiz yıkılmıştı. 170 bin kadar da iş yeri, depo, ahır gibi tek katlı yapılar yıkıldı. 850 bin bağımsız birimin yapılması gerekiyor. Şu anda, 200 bin bağımsız birimin konut olarak yapımına başladık. Sert zeminlerde konutları inşa ediyoruz. 2-3 ay sonra inşallah evleri teslim etmeye başlayacağız. Bir taraftan da 'Yerinde Dönüşüm' yapan vatandaşlara katkıda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızı evlerini yapabilmesi için teşvik ediyoruz. Bu konuda Suudi Arabistan Hükümeti'nden büyük destekler gördük. Dostane ve kardeşlik duygularından ötürü teşekkür ediyoruz."

bakan-mehmet-ozhaseki-deprem-bolgesi.jpg

"Bugün yeni bir dönüşümün eşiğindeyiz ve bu dönüşümün adı 'Akıllı Şehirler'dir. Türkiye olarak bu alandaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Suudi Arabistan'da düzenlenen "Geleceğin Şehirleri Zirvesi" ve Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı'na katıldı. Konuşmasında Türkiye'nin jeopolitik konumunun ve zengin kültürel mirasının altını çizdi.

Özhaseki, Türkiye'nin açık hava müzesi gibi olduğunu ve binlerce tarihi eseri restore ederek gelecek nesillere aktardıklarını vurguladı. Dünyanın dijitalleşme çağına girdiği bu dönemde, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi, dijitalleşme süreci ve yeşil kalkınma hedeflerine odaklandığını ifade etti.

Bakan, "Akıllı Şehirler" kavramını şehir yaşamını iyileştirme ve sorun çözme amacıyla etkili bir araç olarak gördüklerini belirtti. Türkiye'nin 2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nı 'Hayata Değer Katan Yaşanabilir ve Sürdürülebilir Şehirler' vizyonuyla hayata geçirdiğini açıkladı.

Ayrıca, her yıl "Akıllı Şehir Endeksi" oluşturduklarını ve çevreci, sürdürülebilir Akıllı Şehir faaliyetlerini vatandaş odaklı bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Akıllı şehirlerin geleceğin daha yaşanabilir, çevreci ve teknolojik şehirlerinin temeli olduğunu vurguladı.

Özhaseki, "Geleceğin Şehirleri" çalışmaları kapsamında dijital dönüşüme de ağırlık verdiklerini ve bu projenin tamamen yerli ve milli imkanlarla üretildiğini açıkladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.