Kahramanmaraş Depremlerinde 26 Kişinin Öldüğü Binaya Sahte Belgelerle Yapı Ruhsatı Düzenlenmiş!

Depremde yıkılan apartmanla ilgili kabul edilen iddianame, 6 sanığın 22 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ediyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2023 16:43
Kahramanmaraş Depremlerinde 26 Kişinin Öldüğü Binaya Sahte Belgelerle Yapı Ruhsatı Düzenlenmiş!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Gaziantep'te yıkılan apartmanla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. Bu olayda 26 kişi hayatını kaybetmişti.

SORUŞTURMANIN DETAYLARI VE TUTUKLU SANIKLAR

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, 4'ü tutuklu 6 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Tutuklu sanıklar arasında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak da bulunmaktadır.

nurdaginda-26-kisinin-oldugu-binaya-sahte-belgelerle-yapi-ruhsati-duzenlenmis.webp

BİNANIN KAÇAK İNŞA EDİLMESİ VE RUHSATSIZLIK

İddianamede, söz konusu binanın 1998 yılında ruhsatsız olarak inşa edilmeye başlandığı ve 2001'de tamamlandığı belirtilmektedir. Ayrıca, binanın yapı kullanım izin belgesinin olmadığı vurgulanmıştır.

ZEMİN ETÜT RAPORU VE SAHTE BELGELERİN KULLANIMI

Zemin etüt raporu incelendiğinde, R.K. adına atılan imzanın sahte olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, bu raporun sahte olarak düzenlenerek yapı ruhsatlandırma sürecinde kullanıldığı ifade edilmiştir.

BİLİRKİŞİ RAPORU VE YAPIDAKİ EKSİKLİKLER

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen bilirkişi raporuna göre, binanın yapım aşamasında birçok eksiklik bulunmaktadır. Bu eksikliklerin binanın yıkılmasında etkili olduğu raporda belirtilmiştir. Ayrıca, yapıya ilişkin kalıp ve donatı tutanakları ile beton döküm tutanaklarında yer alan imzaların sahte olduğu da tespit edilmiştir. Bu nedenle, sanıkların görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyerek sahte belgelerle yapı ruhsatı düzenletmeleri sonucunda binanın yıkılmasında ve kişilerin ölümünde taksirli suç işledikleri iddia edilmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.