Erdoğan: Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen Bölgelerdeki Son Durum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelerdeki güncel durum hakkında gelen bir soruya yanıt vedi. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2023 10:15
Erdoğan: Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen Bölgelerdeki Son Durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AB üyesi ülkelerin Türkiye'yi 50 yıldır oyaladığını ve bu oyalamanın hala devam ettiğini belirtti. Ancak, Türkiye'nin kendi yolu üzerinde kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğini vurguladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgelerdeki güncel durum hakkında gelen bir soruya yanıt veren Erdoğan, "İlk olarak, depremzedelerin en kısa sürede yeni konutlarına kavuşmaları için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, köy evleri ve standart konutları 1 ila 2 yıl içinde tamamlamak. Şu anki durumda ilgili Bakan arkadaşlarımız ve TOKİ ekipleri bu projeleri aktif bir şekilde yürütüyorlar. Yeni konutlarımızın tasarımında dikey mimari yerine daha çok yatay mimariye odaklanmayı planlıyoruz." şeklinde ifade etti.

Erdoğan, Soçi'de gerçekleştirdiği görüşmelerle Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı durdurma ve bölgeyi barış bölgesi haline getirme çabalarını paylaştı. Kendisinin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin bu konuda attığı adımları anlattı ve dünya genelinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde daimi üyelik konusundaki görüşlerini paylaştı. Erdoğan, dünya 5'ten büyüktür ve BMGK'deki daimi üyeliklerin daha adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan Hindistan-Orta Doğu-Avrupa Ekonomik Koridoru'na ilişkin soruları yanıtlarken, bu projenin İpek Yolu'yla koordineli bir adım olduğunu ve altyapı ve üstyapı çalışmalarının sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.