Bakan Tunç'tan Deprem Bölgesine Destek: Yeni Kanun Teklifi Açıklandı!

Adalet Bakanı Tunç, deprem felaketinde yıkılan şehirlerde yargı süreçlerini hızlandırmak için yeni kanun teklifini duyurdu. Adalet için güçlü adımlar atılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2023 10:41
Bakan Tunç'tan Deprem Bölgesine Destek: Yeni Kanun Teklifi Açıklandı!

Adalet Bakanı Tunç, deprem bölgesi için hazırlanan kanun teklifi hakkında şunları söyledi: "Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 şehrimizin tarihinin en büyük deprem felaketinde yıkılmasıyla ilgili yargı süreçlerinin kesintisiz ve hızlı bir şekilde işlemesi için gerekli mevzuat değişikliklerini ve deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan hakim, savcı ve personel desteğini sağlamak amacıyla çalışıyoruz."

Bakan Tunç, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile ilgili olarak şunları belirtti: "Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan 11 şehirdeki yargı süreçlerinin hızlı bir şekilde işlemesini sağlamak için gerekli mevzuat değişikliklerini ve bölgede ihtiyaç duyulan hakim, savcı ve personel desteğini güçlü bir şekilde karşılayacağız."

Tunç, deprem bölgesindeki adli süreçlerin hızlandırılmasına yönelik çalışmaları büyük bir hassasiyetle sürdürdüklerini de vurguladı. Depremde hasar gören illerde yapılan incelemeler, uygulayıcılarla yapılan istişareler ve değerlendirmeler sonucunda yasamayı ilgilendiren konuları Meclis'e sunduklarını ifade etti.

Ayrıca, Bakan Tunç, deprem bölgesindeki idari davalara ilişkin getirilen düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Bu düzenlemeler arasında idari yargılama süreçlerinin hızlandırılması için geçici bir yargılama usulünün ihdas edildiğini ve bu usulün uygulamaya konulduğunu belirtti. Bunun yanı sıra, idarenin savunma süresinin kısaltıldığını ve bazı yargı süreçlerinin hızlandırılması için yapılan düzenlemeleri açıkladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.