Deprem Bölgesi Canlanıyor: KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı Detayları!

Hatay'da depremzedeler için KOSGEB desteği! İşletmelerin canlanması için fırsatlar burada. Detaylar için hemen tıklayın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2023 16:36
Deprem Bölgesi Canlanıyor: KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı Detayları!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğini sağlamak amacıyla KOSGEB tarafından düzenlenen "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" kapsamında Hatay'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Serdar İbrahimcioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı depremden etkilenen bölgelerdeki KOBİ'lere yönelik destek programıyla ilgili önemli detayları paylaştı.

DESTEK PROGRAMI DETAYLARI

İbrahimcioğlu, destek programı kapsamında Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere deprem bölgesindeki diğer illerdeki işletmelere ölçeklerine göre belirlenen tutarlarda kredi desteği sağlanacağını açıkladı. Programla işletmelere en az 200 bin ve en fazla 750 bin lira destek sağlanacak. Başvuruların yoğunluğuna dikkat çeken İbrahimcioğlu, şu ana kadar 8 bin başvuru aldıklarını ve bu başvuruların yüzde 22'sinin Hatay'dan geldiğini belirtti.

KOBİ'LERİN YANINDA 50 YILDIR

İbrahimcioğlu, konuşmasında "Her şeyi düzeltme şansımız yok ama KOSGEB tam 50 yıldan bugüne KOBİ'lerin yanında olmaya devam ediyor. Bugün de 50 yıldır olduğu gibi KOBİ'lerimizin mikro, küçük orta işletmelerimizin tamamının yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum." diyerek KOBİ'lere olan desteklerini vurguladı.

HATAY VALİSİ MUSTAFA MASATLI: "PROGRAM İŞLETMELER İÇİN ÖNEMLİ"

Toplantıya katılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı da destek programının deprem bölgesinde bulunan işletmeler için büyük önem taşıdığını ifade etti. Kentte ekonominin canlanması için yapılan çalışmalara da değinen Masatlı, işletmelerin bu destekten faydalanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

BAŞVURU DETAYLARI VE DAHA FAZLA BİLGİ

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, destek programından faydalanmak isteyen işletmecilerin ayrıntıları ve başvuru süreciyle ilgili bilgilere KOSGEB'in resmi internet sitesinden ulaşabileceklerini duyurdu. Toplantıya, meslek odaları başkanları ile birçok işletmeci katıldı. Program, deprem bölgelerindeki işletmelerin canlanması ve ekonominin yeniden şekillenmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.