100 Bin İşletmeye 450 Milyon Dolarlık Destek: Depremin Ardından KOSGEB'den Umudun Adı!

KOSGEB, depremzedeler için 450 milyon dolrlık destek programı başlattı! Az hasarlı, orta hasarlı ve çok hasarlı işletmelere 24 ay geri ödemesiz kredi imkanı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Kasım 2023 10:57
100 Bin İşletmeye 450 Milyon Dolarlık Destek: Depremin Ardından KOSGEB'den Umudun Adı!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde faaliyet gösteren KOBİ'lerin toparlanması ve iş sürekliliğinin sağlanması için önemli bir adım atıyor. Kahramanmaraş Ticaret Borsasında düzenlenen bir toplantıda, "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı"nın detayları paylaşıldı.

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, bu programla Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri gibi depremden etkilenen bölgelerdeki 100 bin esnafa destek sağlamayı hedeflediklerini açıkladı. İbrahimcioğlu, bugüne kadar 10 bin başvuru aldıklarını belirterek şunları ekledi.

kosgeb-450-milyon-dolarlik-kaynagi-deprem-bolgesindeki-100-bin-isletmeye-dagitmayi-hedefliyor.jpg

"Bu destek programı, bölgedeki KOBİ'ler için büyük bir umut kaynağı olacak. Başvuru şartlarını oldukça kolaylaştırdık. Sadece AFAD tespit raporunu yükleyerek az hasarlı, orta hasarlı ve çok hasarlı işletmeler için belirlenen limitlere göre 24 ay geri ödemesiz, son 12 ayı ise 3 taksitle 36 aylık bir destek programı sunuyoruz. Başvuruların ardından ödeme talebi onaylandığında, belirlenen limit direkt olarak başvuru sahibinin banka hesabına yatırılacak. Bu programla toplamda 11 ilimize, özellikle 4 il ve 2 ilçeye odaklanarak 450 milyon dolarlık kaynağı dağıtacağız."

Toplantıya, bazı AK Parti milletvekilleri, meslek odaları başkanları ve ilgililer de katıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.