Deprem Çantalarının 6 Ayda Bir Revize Edilmesi Uyarısı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nden Prof. Dr. Handan Dökmeci: Deprem çantalarınızı 6 ayda bir gözden geçirin! Su, gıda, ilaç ve güncel kıyafetlere dikkat edin. Hayatta kalma oranınızı artırın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 11:31
Deprem Çantalarının 6 Ayda Bir Revize Edilmesi Uyarısı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Handan Dökmeci, deprem çantalarının evlerde bulundurulması ve bunların altı ayda bir gözden geçirilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Dökmeci, Türkiye'nin deprem riskine sahip bir ülke olduğunu hatırlatarak, her ailenin deprem çantasına sahip olmasının önemini vurguladı. Özellikle 6 Şubat depremlerinde yaşanan olumsuz hava şartlarına dikkat çeken Dökmeci, çantaların içinde su, uzun ömürlü gıdalar, konserve ve hava koşullarına uygun kıyafetler bulunması gerektiğini belirtti.

deprem-cantalarinin-6-ayda-bir-revize-edilmesi-uyarisi.jpg

Ayrıca, deprem çantalarının altı ayda bir gözden geçirilmesi, içindeki yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi, kıyafetlerin mevsime uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Dökmeci, deprem çantasında bulunması gerekenler arasında ilaçların da yer aldığını, özellikle yaşlıların düzenli kullandığı ilaçların çantada bulunmasının önemine değindi. Ayrıca, evcil hayvan sahiplerinin de çantada hayvanları için gıda bulundurması gerektiğini belirtti.

Deprem anında doğru davranışın, hayatta kalma oranını artırabileceğine dikkat çeken Dökmeci, vatandaşların toplanma alanlarını öğrenmelerinin ve sakin kalarak güvenli bölgelere ulaşmalarının önemini vurguladı. Depremin ardından enerji nakil hatları ve heyelan riski taşıyan bölgelerden uzak durulması gerektiğini, araç kullanırken de sakin davranarak güvenli yerlere park edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.