“İhtiyacımız olan şey birlik, istikrar ve hızlı karar alabilmek”

Kahramanmaraş’ın tanınan doktorlarından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Göğremiş gündemi ve Adaylık sürecini Diriliş Haber Gazetesine değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2018 10:20
“İhtiyacımız olan şey birlik, istikrar ve hızlı karar alabilmek”

Göğremiş Avrupa’yla aramızda ki gelişmişlik farkına değinerek “AK Parti 15 yılda 90 yıllık gelişmişlik farkını kapattı” dedi.

24 Haziranda alınan erken seçim kararını değerlendirerek açıklamalarına başlayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Abdülkadir Göğremiş hızlı karar alabilen ülkelerin avantajına dikkat çekti. Göğremiş şöyle konuştu: “Dünya çok hızlı bir şekilde değişiyor. Amerika’dan Avrupa’ya oradan Asya’ya tüm etkin güçler değişiyor. Bu süreçte hızlı karar alabilen ülkeler ve liderler öne çıkacak. Bu durumda istikrar, hızlı karar alma ve yetişmiş iş gücü çok önemli. Biz bu noktada genç nüfus ile muazzam bir kaynağa sahibiz. İhtiyacımız olan şey birlik, istikrar ve hızlı karar alabilmek. Cumhurbaşkanlığı sistemi bu noktada eksiklerimizi tamamlayacak. 2000’li yılların başında bizim Avrupa’yla aramızda 100 yıllık bir gelişme farkı vardı. Çok şükür ki biz liderimizin çalışkanlığı ve kararlılığı sayesinde 15 yılda biz bu süreyi 10 yıla indirdik. Şuan Avrupa ile aramızda 10 yıllık bir gelişmişlik farkı var. 15 yılda 90 yıllık gelişmişlik farkını kapattık. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bu ülke şahlanışa geçecek. Erken seçim bu yüzden çok isabetli bir karar oldu. Bizim bir an önce yeni sistemimizi hayata geçirip kaldığımız yerden devam etmemiz lazım.  Zaten hızlı karar alamayan bir birlik olarak Avrupa Birliğini rahatlıkla gösterebiliriz. Çok büyük bir ekonomik güç fakat hızlı karar alamadığı için yerinde sayıyor.”

“ÇALIŞTIĞIM HER YERDE İNSANLARIN GÖNLÜNE DOKUNDUM”

AK Parti’yle birlikte yapılan devrimleri yakından gözlemlediğini ifade eden Göğremiş, AK Partinin yapmış olduğu en büyük hizmet olarak Türk milletinin kaybolan özgüvenini yerine koymak olduğunu savundu. Göğremiş şu ifadeleri kullandı:

“Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olamasaydı ben aday olmanın hayalini bile kuramazdım. Pazarcık’ın bir dağ köyünde ki çocuğun merkeze gelip te en üst seviyede ki bir sağlık hizmeti kurumunun başına geçmeyi hayal edemezdim.  Yani aslında Ak Parti toplumun tüm kesimlerini sistemin içine soktu. AK Partinin en büyük hizmeti budur.

1994 senesinde liderimiz o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken ilk bursu alan öğrencilerden biriyim. O dönem bende tıp fakültesinde bir öğrenciydim. Dolayısıyla o zamandan bu zamana sağlık sisteminde yapılan tüm devrimleri yakından gözlemledim. 2002’de Afşin’de çalışırken basit bir zatürreye yakalanmış bir çocuğu makine teçhizat olmadığı için Kahramanmaraş Merkez başta olmak üzere Kayseri’ye Adana’ya göndermek zorunda kalıyordum. Bir ambulansımız bile yoktu. Olanında içinde benzin yoktu. Olsa bile ambulansın içinde sağlık ekipmanları çok eksikti.

Aslında daha büyük pencerede AK Parti milletimizin kaybolan özgüvenini yeniden getirdi. Yaklaşık 15 yıl önce hepimiz, ‘bizden adam olmaz’ demiyor muyduk? Yol, su, sağlık hepsi de çok önemli hizmetler ancak en büyük kazanım olarak insanımızın kaybolan özgüveninin yerine konması olarak değerlendiriyorum. Bakın bu özgüven bizi Gezi olaylarında, 15 Temmuzda kurtardı. Halk artık bunu görmeye başladı. Ben de bu teşkilat ve liderin yanında olmak için aday adayı oldum.

Afşin’de 9 yıl çalıştım ve nerede çalıştıysam orada insanlardan ciddi anlamda sevgi ve saygı gördüm. Kahramanmaraş merkezde 6 yıldır çalışıyorum. Bunun 4 yılında yöneticilik yaptım. Memleketim Pazarcık’ta ki orası kozmopolitik bir yerdir. Kısa bir araştırma ile toplumun her kesiminden aday olmama rağbet var. Bana CHP’li en az 10 tane arkadaşım telefonla arayıp ‘hocam sen adaysan oyumuz AK Parti’ dediler.  Pazarcık’ta böyle bir potansiyelim var. Çalıştığım her yerde insanların gönlüne dokundum.”

MUHALEFETİN DERDİ HİZMET DEĞİL

Muhalefet Partilerin ittifak sürecini de değerlendiren Göğremiş hizmet kaygılarının olmadığını savundu. Göğremiş muhalefeti eleştirdiği konuşmasında şu tespitlerde bulundu:

“Ülkemizin ihtiyaçlarını gözeterek bir araya gelip, bir şeyler üretmek için alternatif yollar bulmalarını isterdik ama kendi kararlarını kendi başlarına alamıyorlar. Bir şekilde dışarıdan müdahalelerle ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bu da hiçbir şekilde halkın derdine derman olmuyor. Bu yapay bir oluşum, devlet-millet kaygılarının net olmadığı bir durum. En büyük dertleri Recep Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin olmuş. Temel amaçlarını hizmet etmek olarak görmüyorum.”

AK Parti’yi şahlanma, özgüven, adalet, kalkınma ve gençlik olarak tarif eden Göğremiş,

“AK Parti millet olarak şahlanma, özgüven, adalet, kalkınma ve gençliği ifade ediyor. İnsanlarımızın kendini iyi hissetmesi, değerli görmesini Türkiye’de ilk defa AK Parti başardı. En büyük gücümüz olan milletimizin özgüveni son dönemlerde yerine geldi. Ekonomi anlamında AK Parti’nin politikası ile dev projeler hayata geçecek, Türkiye artık dünya gündemine yön verecek” şeklinde konuştu.

ABDULKADİR GÖĞREMİŞ KİMDİR?

1972 yılında Pazarcık’ta dünyaya geldim. Orta okul ve lise öğrenimimi Pazarcık’ta tamamladıktan sonra Tıp fakültesine başladım. 1997 yılında tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Afşin İlçemizde ilk görevime başladım. Orada 9 yıl hizmet ettikten sonra Gaziantep Çocuk Hastanesine tayin oldum. Sonrasında Necip Fazıl Hastanesinde baş hekimlik yaptım. Sağlık alanında uzun yıllar yöneticilik yaptım. Son olarak da özel bir hastanede uzmanlık alanımıza geri döndük.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.