İş adamları darbenin karşısında

İş adamları darbenin karşısında

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2016 17:17
İş adamları darbenin karşısında

15 Temmuz Darbe girişimine olan tepkiler tüm hızıyla sürüyor. STK’lar, kamu kurum ve kuruluşları, siyasiler, iş adamları darbe girişimine olan tepkilerini sert şekilde dile getirdiler. Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Abdullah Çinkay darbe girişiminin Yüce milletin refahına yapıldığını ve Halkın buna karşı dik duruşunun bir demokrasi zaferi yaşanmasını sağladığını söyledi.

Demokrasi uğruna şehit düşenlere Allah’tan rahmet dileyen kalanlarına da başsağlığı mesajlarını ileten Çinkay, Yüce milletin bir daha böyle ağır imtihanlarla sınanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Çinkay İş Adamları olarak darbenin her zaman karşısında Yüce Milletin yanında olduklarını belirterek şunların kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin rejimine ve bağımsız bütünlüğüne karşı olan bu saldırıya şahsım ve iş adamı arkadaşlarım adına lanetliyorum. Yüce Türk milletinin huzur ve refahını hedef alan, bağımsız demokrasi mücadelesinde Dünya’ya örnek teşkil edecek seviyeye emin adımlarla giden ülkemizin, dış mihraklar tarafından hedef haline getirilmesi sürpriz bir gelişme değildir.  Ancak bu hain saldırının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ekmeğini yiyen ve FETÖ Terör örgütü mensuplarınca dış mihrakların ortaklaşa planlayıp kendi halkına haince ve fütursuzca saldırmayı dahi göze alacak kadar canileşen bu insanlara Allah gazabıyla muamele eylesin.”

İŞ ADAMLARI OLARAK DARBE’NİN KARŞISINDAYIZ

Kahramanmaraş’taki iş adamları olarak Devleti’nin her zaman yanında olduklarını belirten Çinkay, Yüce Milletin refah seviyesini yükseltmek ve ekonomiye olan canlılığı artırmak için İş Adamları olarak ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını söyledi.

Darbenin karşısında, halkın, hakkın ve devletin yanında olduklarını belirten Çinkay sözlerine şöyle devam etti: “Biz iş adamları olarak devletimizin her zaman yanındayız ve yanında olacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüme ekseni içerisinde en fazla paya sahip olan ekonomiye yatırımlarımız hiçbir zaman eksilmeyecek. Tarih’ten bu yana devletin varlığı seni var edendir mantığıyla hareket ettiğimiz için hiçbir zaman devletimiz aleyhine en münhasır bir başkaldırı teşebbüsünde bulunmadık bulunmayacağız. İş adamları olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsız bütünlüğünün tehlikeyle düştüğünü hissettiğimiz an bütün imkânlarımızla devletimizin hizmetinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yüce milletimize gösterdiği bu kahramanlıklardan ve dik duruştan ötürü saygılarımı ve sevgilerimi sunarım, Allah’ım Demokrasi şehitlerine rahmet yâd etsin, kalanlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum.”

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.