Kahramanmaraş 2. kitap fuarı açıldı

KİTAP FUARININ AÇILIŞINDA KONUŞAN TÜRKİYE DİL VE EDEBİYAT DERNEĞİ GENEL BAŞKANI DA OLAN AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ EKREM ERDEM, “KİTAP BİZİM MEDENİYETİMİZİN ANA ÖZNESİDİR” DEDİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2015 08:17
Kahramanmaraş 2. kitap fuarı açıldı

20151120aw582848_03.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 2. Kitap Fuarı binlerce kitapseveri bir araya getirdi. 

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenen kitap fuarı, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından programa davet edilen ama katılamayan AK Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal’ın tebrik telgrafları okundu.

Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, günün anlam ve önemine binaen açılış konuşması yaptı.

Programa onur konuğu olarak davet edilen Ahmet Taşgetiren, Abdurrahman Dilipak da açılış öncesi birer selamlama konuşması yaptı. Ardından konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise, “Bir zamanlar vardı o benim çocukluğumdu. Bu günleri hayal bile edemezdik. Sovyet işgalinden, o kapalı sistemde yaşadığımız dönemlerde Türkiye’ye çok az kişi gelebilirdi.

Azerbaycan diyarından, Köroğlu'nun diyarından size selam getirdim. Biz burada misafir değiliz öz vatanımızdayız” diye konuştu.
Son olarak kürsüye gelen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ise, "Kardeşlik sınır tanımaz. Bugün bir takım sınırlar var. Bu sınırlardan kastım, coğrafi sınırlar değil. Bazı ne bileyim işte üç tane harften dolayı bugün Azerbaycanlı yazarların kitapları vitrinlerimizi süslemiyorsa, bu siyasetçiler olarak bizim ayıbımız her şeyden önce. İnşallah bunları da düzelterek ilgi alanımızı daha geniş noktalara ulaştıracağız. Bakın bizim medeniyetimiz, kitap medeniyetidir. Kitap bizim medeniyetimizin ana öznesidir. Daha 10'uncu asırda bizim sıradan bir şehrimizde, Suriye'nin Necef'inde 10 bin, 40 bin ciltlik kitap varken, Batı'nın en önemli şehrinde bin ciltlik kitaplar yoktu. Dün ve bugün birçok kütüphaneler yağmalandı, tahrip edildi, yok edildi. Ama şunu unutmayın ki kütüphaneleri yağmalayanlar, kütüphaneleri yakıp yağmalayanlar bugün yoklar. Zafer kazanmış olabilirler, savaşları kazanmış olabilirler ama kitabı olmayan, merkezine kitabı koymayanların geleceği olmaz. Onun için biz mutlaka ama mutlaka kitaba yatırım yapmak durumundayız. Ferde fert, her birimizin merkezinde kitap olmalı. Hava gibi, su gibi; havaya, suya ne kadar ihtiyaç hissediyorsak kitaba da aynı ihtiyacı hissetmek durumundayız" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından usta yazarlar ve protokol üyeleri, Kahramanmaraş 2. Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılış kurdelesini birlikte kestiler.
254 yayınevinin yer aldığı fuarda kitapların renkli dünyasını çağrıştıran, uçlarında kitapların asılı olduğu 'Şemsiyeli Gökkuşağı Sokak' uygulaması da renkli görüntülere sahne oldu. Fuarın 29 Kasım'a kadar açık kalacağı bildirildi.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.