Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da! Resmen Duyuruldu Uzaktan Eğitime Geçiş

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerde uzaktan eğitim başladı! Öğrencilere 1 yıl kayıt dondurma hakkı verilecek. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2023 15:15
Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da! Resmen Duyuruldu Uzaktan Eğitime Geçiş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerde uzaktan eğitime geçişin resmi olarak duyuruldu. Bu karar, Eris varyantının okullarda uzaktan eğitim tartışmalarını gündeme getirmesinin ardından alındı.

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde tarihinin en büyük deprem felaketini yaşadı. Bu felaket, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Malatya gibi illerde büyük yıkımlara neden oldu. Binlerce bina yerle bir oldu ve 11 ilde 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. Bu felaketin ardından, bu iller yeniden inşa edilmeye çalıştı ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı sancılı bir şekilde başladı.

uzaktan-egitim-kahramanmaras.jpeg

YÖK, depremden etkilenen illerde bulunan bazı üniversitelerin uzaktan eğitime geçiş yapacağını duyurdu. 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerin binalarının depremden etkilenme durumları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak bu karar alındı. Bu karara göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversiteler 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca uzaktan eğitime geçecekler.

Ayrıca, bu illerde kayıtlı olan tüm öğrencilere eğitim öğretim süresine dahil edilmeden 1 yıl kayıt dondurma hakkı tanınacak. Bu uygulama, öğrencilere esneklik sağlamayı amaçlamaktadır.

Uzaktan eğitim devam edecek üniversiteler şunlardır:

Adıyaman Üniversitesi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

İnönü Üniversitesi

İskenderun Teknik Üniversitesi

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi

Bu üniversitelerde uzaktan eğitim yapılacak ve öğrencilere 1 yıl kayıt dondurma hakkı sunulacak.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.