Kahramanmaraş Afşin'de "Rehberlik ve Araştırma Merkezi" Açılacak

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde kurulan Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 6 Şubat depremlerinden etkilenenlere rehberlik, psikolojik danışma, ve özel eğitim hizmetleri sunarak toplumsal iyileşmeye destek oluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2024 14:05
Kahramanmaraş Afşin'de "Rehberlik ve Araştırma Merkezi" Açılacak

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ta, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) kurulması planlanmaktadır.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, önümüzdeki ay hizmete başlaması planlanan merkezi ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştur.

Kaba, RAM'ın temel amacının eğitim-öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini etkin bir şekilde yürütmek olduğunu belirtmiştir.

6 Şubat depremleri sonrasında ortaya çıkan psikolojik ihtiyaçları da karşılayacak olan bu merkezin, Afşin ilçesinde iki ana alanda faaliyet göstereceğini vurgulayan Kaba, "Rehberlik ve Araştırma Merkezi, bir yandan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri sunacak, diğer yandan ise özel eğitim hizmetleri sağlayacaktır. Özellikle büyük depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın psikolojik destek ihtiyaçlarına cevap vererek toplumun daha sağlıklı bir şekilde toparlanmasına katkı sağlayacak." şeklinde konuşmuştur.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.