Kahramanmaraş'ta Yağış Alarmı: 5 İlçede Sağanak Yağış Uyarısı!

Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu, Onikişubat, Türkoğlu, Andırın ve Pazarcık ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle oluşabilecek risklere karşı, vatandaşlar tedbirli olmalı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2024 14:34
Kahramanmaraş'ta Yağış Alarmı: 5 İlçede Sağanak Yağış Uyarısı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bu akşamdan itibaren Dulkadiroğlu, Onikişubat, Türkoğlu, Andırın ve Pazarcık ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

yagis.jpg

20 Ocak Cumartesi sabahına kadar devam etmesi öngörülen yağışlar nedeniyle, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Sağanak yağışlarının neden olabileceği aksamaları önlemek için tüm araç ve personelimiz sahada görev yapmaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımız, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşıldığında taleplerini 112 Acil Çağrı Merkezi’nden İtfaiye ekiplerine ve ALO 153’ten Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) iletebilirler" denildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.