Kahramanmaraş Dahil 4 İlde Çimento ve Hazır Beton Sektöründe Rekabet Soruşturması: İşte Detaylar!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton firmalarını inceleyerek rekabet ihlali iddialarını soruşturuyor. Detaylar haberimizde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2023 10:46
Kahramanmaraş Dahil 4 İlde Çimento ve Hazır Beton Sektöründe Rekabet Soruşturması: İşte Detaylar!

Ankara, Hatay ve Malatya'daki bazı çimento ve hazır beton firmalarına karşı rekabet soruşturması başlatıldı.

Rekabet Kurulu, Kahramanmaraş, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ve satışı yapan belirli şirketler hakkında soruşturma başlatma kararı aldı.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketlerin, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddelerini ihlal ettiği iddiaları üzerine yapılan ön araştırma sonucunda soruşturma başlatılmasına karar verildi. İddialara göre, Hatay'da faaliyet gösteren şirketler arasında OYAK Çimento Fabrikaları AŞ, Çimko Çimento ve Beton San. Tic. AŞ, Ceyhan Hazır Beton İnş. Nak. Mad. Petrol Ürünleri Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti, M.M. Tiftik Kardeşler Nak. İnş. Emlak Petrol ve Tarım Ürünleri Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti, Ekintaş İnş. San. ve Tic. AŞ, Kadir Soylu Beton Demir İnş. Petrol Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton San. ve Mad. İşletmeleri AŞ, Filitoğlu İnş. Petrol Gıda Turizm Nak. San. ve Tic. AŞ ve Malatya'da faaliyet gösteren Acemoğulları Beton Kum Ocağı Nak. Harfiyat Tic. ve San. Ltd. Şti, Betontek Yapı Elemanları İnş. Taah. Mad. Petrol Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti, Çınarlar Beton İnş. ve İnş. Malz. Nak. Akary. Gıd. Bes. İth. İhr. Tic. ve San. Ltd. Şti, Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları San. ve Tic. AŞ, Çimko Çimento ve Beton San. Tic. AŞ, Çimya Çimento İnş. Yapı Malzemeleri Makine Enerji Mad. İç ve Dış Tic. AŞ, Erva Hazır Beton Otelcilik Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti, Kavuksan İnş. Beton Petrol San. ve Tic. AŞ, Mabetaş Malatya Beton Yapı Elemanları ve Mad. San. ve Tic. AŞ ile Recydia Atık Yönetimi Yenilenebilir Enerji Üretimi Nakliye ve Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de aralarında bulunduğu şirketlere karşı soruşturma başlatıldı.

ankara-hatay-ve-malatyadaki-bazi-cimento-ve-hazir-beton-firmalarina-rekabet-sorusturmasi-acildi.jpg

Ayrıca, Ankara'da faaliyet gösteren bazı hazır beton üreticilerinin iş gücü pazarında rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalar yaptığı iddiaları üzerine, Baştaş Hazır Beton Sanayi ve Ticaret AŞ, Birlik Hazır Beton ve Yapı AŞ, Güven Grup Hazır Beton Hafriyat İnşaat Madencilik Petrol Nakliyat Ticaret Ltd. Şti, Kandemir Beton İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kocalar Hazır Beton ve İnşaat Malz. Nak. Sanayi Ticaret Ltd. Şti, Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Limmer Beton İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Oyak Çimento Fabrikaları AŞ, Limak Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Ozan Hazır Beton İnşaat Madencilik Nakliye Petrol Otomotiv Kuyumculuk Ticaret AŞ, Polat Hazır Beton ve Beton Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret AŞ, SUysal Beton İnşaat Nakliyat Hafriyat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, SY Ankara Hazır Beton İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Votorantim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ, Yiğit Hazır Beton Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, YuBet İnşaat Petrol Nakliye Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve Zirve Gurup Hazır Beton İnşaat Petrol Madencilik Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de aralarında bulunduğu şirketler hakkında soruşturma başlatıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.