Kahramanmaraş Dahil 81 İlde Ödeme Başlıyor! Resmi Gazete’de Yayınlandı

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi başladı! Katılımcılar birikimlerinin yüzde 50'sini toplu olarak çekebilir. Detaylar haberimizde!

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2023 14:51
Kahramanmaraş Dahil 81 İlde Ödeme Başlıyor! Resmi Gazete’de Yayınlandı

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödemelerle ilgili yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Artık katılımcılar, sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu olarak çekebilecekler.

Bu toplu ödemeler, konut alımı, evlenme, doğal afetler ve eğitim harcamaları gibi amaçlar için kullanılabilecek.

Resmi Gazete'de yayınlanan bu kararla Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi resmen başlamış oldu. Bu değişiklik sayesinde katılımcılar, sözleşmelerini sonlandırmadan önce birikimlerinin yüzde 50'sini kullanabilme fırsatına sahip olacaklar. Bu da, konut alımı, evlenme, doğal afetler veya eğitim gibi durumlarda finansal destek sağlayacak.

bes-odeme.webp

Ayrıca, doğal afetler ve eğitim durumlarında yapılan kısmi ödemelerin yüzde 25'i oranında devlet katkısı verilecek. Eğitim amacıyla yapılan kısmi ödemelerde sözleşme sonlandırma süresi 4 yıl olarak belirlendi. Ancak doğal afet durumunda böyle bir süre şartı aranmayacak.

Öğrenciler de bu düzenlemeden faydalanarak 4 yıl boyunca kendi hesaplarından kısmi ödemeler alabilecekler ve bu parayı eğitim masraflarında kullanabilecekler. Kısmi ödemeden aylık veya yıllık ödemeli gelir sigortası ürünü olarak da yararlanabilecekler.

Katılımcıların kısmi ödemelerden faydalanabilmeleri için sözleşmelerinin en az 5 yıl boyunca yürürlükte olması gerekiyor ve katkı paylarını düzenli olarak ödemiş olmaları şartı aranıyor. Ayrıca, her 5 yılda bir kısmi ödeme imkanından yeniden yararlanılabilecek.

Son olarak, kısmi ödeme başvurusu yapan katılımcılar, sözleşmelerini başvurudan sonraki 3 yıl boyunca sonlandıramayacaklar.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.