Kahramanmaraş Depremleri Sonrası 2023 Ek MTV Ödemeleri: İkinci Taksit Kasımda Bekleniyor

Depremin yaralarını sarmak için getirilen ek MTV'den ilk taksitte hedefin yüzde 87'si toplandı; milli seferberlik devam ediyor. İşte detaylar!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2023 12:24
Kahramanmaraş Depremleri Sonrası 2023 Ek MTV Ödemeleri: İkinci Taksit Kasımda Bekleniyor

Depremin yaralarını sarmak ve finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla uygulanan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lira tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşti.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin finansman ihtiyacını karşılamak için "milli seferberlik" kapsamında getirilen ek MTV ödemelerinin ilk taksit tahsilat rakamları açıklandı.

depremin-yaralarini-sarmak-icin-getirilen-ek-mtv-odemelerine-yuksek-katilim.webp

Ek MTV, bu ihtiyacın karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla tek seferlik olarak uygulanmıştı ve ödemeleri 2023 yılı Ağustos ve Kasım aylarında iki eşit taksitte yapılacak şekilde düzenlenmişti.

22 Eylül 2023 itibarıyla ilk taksit döneminde 9 milyon 919 bin 966 araç için toplamda 13 milyar 157 milyon 597 bin 71 lira ek MTV ödendi. Bu sayede ilk taksit döneminde beklenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleştirilmiş oldu.

İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında gerçekleştirilecek ve bu dönemde ek MTV'den 2 taksitte toplam 30 milyar lira gelir elde edilmesi hedefleniyor. Bu sayede ilk taksitte elde edilen yaklaşık 13,2 milyar liralık tahsilat ile hedeflenenin yüzde 43,8'i ödenmiş olacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.