Çocuğu İlköğretim ve Ortaöğretime Giden Ailelere Müjde! Giyim, Ayakkabı, Çanta, Kırtasiye Yardımları İçin 450 Milyon TL Kaynak

Bakan Göktaş, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için 450 milyon TL kaynak sağladı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2023 13:17
Çocuğu İlköğretim ve Ortaöğretime Giden Ailelere Müjde! Giyim, Ayakkabı, Çanta, Kırtasiye Yardımları İçin 450 Milyon TL Kaynak

Bakan Göktaş, "Sosyal yardım alan ailelerin içindeki öğrencilerin temel eğitim gereksinimlerini karşılamak için 450 milyon TL kaynak tahsis ettik" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sosyal yardım alan ailelerin ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerinin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 450 milyon TL kaynak sağladık" şeklinde açıklamada bulundu.

Bakan Göktaş, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına eğitim desteği verme konusunda çeşitli yardımların yapıldığını ifade etti.

bakan-goktasin-egitim-icin-450-milyon-tllik-destek-hamlesi.jpg

Göktaş, SYDV'lere aktarılan bu kaynağın, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak ve eğitimlerine destek olmak amacıyla kullanılacağını belirtti. Ayrıca, eğitim odaklı sosyal yardımların, çocukların yetişkinliklerine daha donanımlı bireyler olarak ulaşmalarına katkıda bulunduğunu vurguladı.

Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının eğitim giderlerini karşılamak için kaynaklarını kullanmaya devam edeceklerini vurgulayan Bakan Göktaş, "Bu bağlamda, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 450 milyon TL kaynak sağladık" dedi.

Ayrıca, Bakanlık olarak çocukların üstün yararını ön planda tutarak, birçok teşvik ve destek sağladıklarını belirten Göktaş, "Çocuk refahını artırmak ve çocukların eğitim fırsatlarına erişimini öncelikli hedeflerimizden biri olarak görüyoruz. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmamaları bizim için son derece önemlidir. Bu desteğimizle önceliğimiz çocuklarımızın eğitimlerine devam etmelerini sağlamak olacaktır. Böylece eğitimde fırsat eşitliği ilkesini de desteklemiş olacağız" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.