Kahramanmaraş Merkezli Depremler Sonrası Vatandaşlara 5 Milyon Dolarlık Destek!

Kahramanmaraş'taki depremzedelere 5 milyon dolarlık destek! Engelli vatandaşlar için umut doğuyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2023 10:22
Kahramanmaraş Merkezli Depremler Sonrası Vatandaşlara 5 Milyon Dolarlık Destek!

Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyonu, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından engelli kalan vatandaşların tedavisi için 5 milyon dolarlık yardımın protokolünü imzaladı.

"YÜZYILIN FELAKETİNDE ENGELLERİ BİRLİKTE AŞMAK PROJESİ" BAŞLIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Yüzyılın Felaketinde Engelleri Birlikte Aşmak Projesi" kapsamında hazırlanan protokol ile 5 milyon dolarlık bütçe sağlandı. Bu bütçe ile Büyükşehir Belediyesi Ortez Protez Uygulama Merkezi'nde protezler üretilecek ve medikal malzemeler sağlanacak. Protokolün hayata geçirilmesiyle 11 ildeki 12 bin 338 depremzede, engelli kaldıkları durumlar için destek alacak.

Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang, Türkiye'deki projelerden memnuniyetini ifade ederek deprem sonrası engelli kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bu projeyi başlattıklarını belirtti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ise asrın felaketinde birçok insanın hayallerinin yarım kaldığını ve bu projenin hayalleri gerçekleştirmek için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, projenin önemli bir çalışma olduğunu ve engelli vatandaşlara yardım etmek amacıyla bu projeyi desteklediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin engelli depremzedelere umut olacağını belirterek, birçok engelli vatandaşın yaralarını sarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar protokolü imzaladılar.

(AA)

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.