IRF 2024 Dünya Kongresi: Altyapının Geleceği Türkiye'de Şekillenecek

Türkiye'de gerçekleşecek IRF Dünya Kongresi 2024, karayolu sektörünün liderlerini buluşturacak. Altyapı ve ulaşımın geleceğini konuşmak için hazırız!

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2023 09:53
IRF 2024 Dünya Kongresi: Altyapının Geleceği Türkiye'de Şekillenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında Türkiye'de gerçekleştirilecek olan Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Dünya Kongresi öncesi IRF Başkanı Anouar Benazzouz ile bir araya geldi. Bakan Uraloğlu, "Karayolu sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek olan IRF 2024 Dünya Kongresi'ni başarıyla düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cenevre merkezli Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Başkanı Anouar Benazzouz ile bir araya geldi. Kongrenin 15-17 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olmasından dolayı Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin daha önce büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptığını ve IRF 2024 Kongresi'ni de başarıyla düzenlemeyi hedeflediklerini ifade etti.

uluslararasi-yol-federasyonu-kongresi-2024-icin-geri-sayim-basladi.jpg

Bakan Uraloğlu, "Bugün düzenlenen ASECAP Days 2023, kongre öncesi bir ön izlenim sunuyor ve 1 yıl gibi bir süre içinde en iyi şekilde hazırlanarak başarılı bir kongre gerçekleştireceğimize inanıyoruz. 2024 IRF Dünya Kongresi, 15-17 Ekim tarihlerinde İstanbul'da Bakanlığımızın ev sahipliğinde gerçekleşecek ve herkesi bu önemli etkinliğe davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

IRF Başkanı Anouar Benazzouz ise, Türkiye ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, 2024 kongresinin başarılı olacağına olan inançlarını dile getirdi. Ayrıca, altyapı ve ulaşım konularında güçlü mesajlar vermeyi hedeflediklerini vurguladı.

Görüşmede ayrıca Fas'ta meydana gelen depremin ulaşım hatlarına verdiği zararlar ele alındı ve Bakan Uraloğlu, IRF Başkanı Benazzouz'a plaket takdim etti.

IRF DÜNYA KONGRESİ 4 YILDA BİR DÜZENLENİYOR

Uluslararası Yol Federasyonu (IRF), beş kıtada sürdürülebilir hareketlilik sağlayan yolların geliştirilmesini amaçlayan ve karayolu taşımacılığı ve mobiliteyi teşvik eden bir organizasyon olarak bilinir. IRF Dünya Kongresi, bu alandaki lider temsilcileri dünya genelinden bir araya getirerek büyümeyi ve gelişmeyi teşvik etmektedir. Bu kongreler, 4 yılda bir düzenlenmektedir.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.