Deprem Bölgesine Öncelik! Türkiye'nin Geleceğine Yön Veren 2024-2026 Yatırım Planları

Türkiye'nin 2024-2026 yatırım öncelikleri: İmalat sanayi, AR-GE, turizm, savunma, deprem projeleri, kadın-erkek eşitliği, rekabetçilik. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2023 18:28
Deprem Bölgesine Öncelik! Türkiye'nin Geleceğine Yön Veren 2024-2026 Yatırım Planları

Türkiye'nin gelecek 3 yıllık dönemindeki yatırım öncelikleri belirlendi. 2024-2026 döneminde öncelik verilecek sektörler ve projeler şu şekildedir:

İMALAT SANAYİ SEKTÖRLERİ

Özellikle öncelik verilen imalat sanayi sektörleri, üretim kapasitesini artırmayı, katma değeri yüksek ürünlerin üretimini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

AR-GE VE DİJİTALLEŞME

AR-GE (Araştırma ve Geliştirme) çalışmaları ile dijitalleşme, teknolojik yeniliklerin teşvik edilmesi ve ülkenin dijital dönüşümünün hızlandırılmasına odaklanmaktadır.

TURİZM

Turizm sektörü, ülkenin önemli bir gelir kaynağıdır ve bu alana öncelik verilerek turizm altyapısının geliştirilmesi hedeflenmektedir.

SAVUNMA SANAYİ

Savunma sanayi, ulusal güvenlik açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle savunma sanayine öncelik verilerek bu alandaki projeler desteklenecektir.

DEPREMLE ETKİLENEN İLLERDE ALTYAPI PROJELERİ

Depremlerden etkilenen illerde altyapının yeniden inşa edilmesine yönelik projeler, öncelikli olarak tamamlanarak hizmete girecektir.

FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANMIŞ PROJELER

Önemli ölçüde fiziki gerçekleşme sağlanmış projelere öncelik verilerek mevcut sermaye stokunun etkin kullanılması ve korunması amaçlanmaktadır.

Yatırım programına yeni projeler eklemek, öncelikli olarak mevcut projelerin tamamlanma süresini uzatmamak ve gerekli ödenekleri ayırmak esas alınacaktır. Ayrıca, kadın-erkek fırsat eşitliği gözetilerek projeler hazırlanacak ve bu alandaki projelere öncelik verilecektir.

Bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmaya yönelik projelere öncelik verilirken, ekonominin daha katma değerli ve rekabetçi hale getirilmesine katkı sağlayacak alanlara yatırım yapılacaktır.

Özetle, Türkiye'nin 2024-2026 dönemindeki yatırım öncelikleri, ekonomik büyüme, teknolojik yenilikler, turizm, savunma sanayi ve afet risklerine hazırlık gibi çeşitli alanlarda odaklanmaktadır. Bu öncelikler, ülkenin uzun vadeli kalkınma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.