2.8 Milyar TL Evde Bakım Yardımı: Ailelere Destek Devam Ediyor

Bakan Göktaş, bakıma muhtaç vatandaşlar için 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdı. Toplumun her kesimine destek devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2023 11:17
2.8 Milyar TL Evde Bakım Yardımı: Ailelere Destek Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay içerisinde bakıma muhtaç tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aileleri tarafından desteklenmelerini teşvik etmek amacıyla başlatılan önemli bir aile odaklı bakım hizmet modeli olduğunu hatırlattı. Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşlara destek sağlayarak aile birliğini koruduğunu vurguladı.

sosyal-destekte-yeni-rekor-evde-bakim-yardimi-2-8-milyar-tl.webp

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında her hak sahibine aylık 5.097 TL ödeme yapıldığını belirtirken, "Bakıma muhtaç tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdık. Şu anda 566 bin vatandaşımız bu yardımdan faydalanıyor. Engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir yaklaşımla sürdürülebilir olmasını Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde son derece önemsiyoruz. Toplumun hiçbir bireyini geride bırakmayan bir toplum vizyonuyla geliştirdiğimiz kapsamlı ve adil sosyal hizmet modelleri ile herkesi desteklemeye devam edeceğiz. Bu ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." sözlerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.