TKDK Desteğiyle Dünyanın Dört Bir Yanına Döner İhraç Etmeye Başladı!

TKDK desteğiyle büyüyen Helal Grup Gıda, Malatya'dan dünyaya lezzet ihraç ediyor. Tavuk ve et dönerde kalite ve başarı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2023 15:59
TKDK Desteğiyle Dünyanın Dört Bir Yanına Döner İhraç Etmeye Başladı!

Malatya'da sadece 5 yıl önce kurulan işletme, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilen desteklerle Hong Kong'dan Fas'a kadar birçok ülkeye tavuk ve et döner ihracatı yapmaya başladı.

Anadolu Ajansı, kırsal kalkınma destekleri üzerine hazırladığı dosya haberinin dördüncü bölümünde, TKDK desteği ile döner ihracatını artıran Helal Grup Gıda Dış Ticaret Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Yıldırım ile görüştü.

İŞ ORTAKLIĞI VE IRAK PAZARI

İşletme, kuruluşunda iki ortak tarafından kuruldu, daha sonra Iraklı bir yatırımcı ile iş ortaklığı kurarak başladı ve ilk aşamada sadece Irak pazarına ürün sattı.

20230915-2-60280546-92770211.jpg

TKDK DESTEĞİ İLE BÜYÜME

Yıldırım, TKDK'nin sağladığı destekler sayesinde işletmenin büyüdüğünü vurgulayarak, Fas, Endonezya, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn gibi dünya genelinde çok sayıda ülkeye tavuk ve et döner ihracatı yapmaya başladıklarını söyledi.

İÇ PİYASAYA YÖNELİK BÜYÜME

İlk kurulduklarında ürünlerinin yüzde 100'ünü ihracata yönelik üretirken, şu an yüzde 80'ini ihraç ediyor ve yüzde 20'sini iç piyasada satıyorlar. Bu başarıda TKDK ve devletin desteklerinin büyük rolü olduğunu belirtiyorlar.

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ VE FRANCHİSİNG

İşletme, İstanbul Piliç ve İstanbul Kırmızı Et'i bünyesinde barındırarak tavuk eti ve kırmızı et işliyor.

Aylık olarak büyük miktarlarda tavuk eti ve kırmızı et ürünleri üreterek hem yerel hem de uluslararası pazarlarda satış yapıyorlar.

Ülkenin dört bir yanında franchising vererek ulusal firmalara ürünlerini satıyorlar ve kendi markaları altında mağazalar açmayı planlıyorlar.

KALİTE VE DOĞALLIK

İşletme, döner için kullanılan etleri özenle seçiyor ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde doğal yetişen hayvanların etini tercih ediyor.

Kendi yoğurtlarını mayalayarak üretimde kullanıyorlar ve dönerin her aşamasında doğal ve lezzetli ürünler üretmeye özen gösteriyorlar.

GELECEK HEDEFLERİ

Helal Grup, ürün yelpazesini genişleterek işletmeyi büyütmeyi ve istihdamı 350 kişiye çıkarmayı hedefliyor.

DEPREM SONRASI DURUM

Kahramanmaraş merkezli bir deprem sonrası Malatya'da ciddi hasarlar oluştu, ancak Organize Sanayi Bölgesi'nde tahribatın az olduğunu ve çalışanlarının şehre dönüşü için lojmanlar inşa ettiklerini belirtiyorlar.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.