Nur Topu Gibi Bir Vergimiz Daha Oluyor; KDV, MTV ve ÖTV'ye Kardeş Geliyor: KAV!

Seçim sonrası çifte MTV tartışmaları devam ederken, Türkiye'de yeni bir vergi olan Karbon Vergisi (KAV) gündemde. Detaylar habeirmizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2023 12:12
Nur Topu Gibi Bir Vergimiz Daha Oluyor; KDV, MTV ve ÖTV'ye Kardeş Geliyor: KAV!

Seçimlerin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan çifte MTV uygulamasına yönelik tartışmalar devam ederken, iktidarın yeni bir vergi olan Karbon Vergisi (KAV) için hazırlık yaptığı iddia ediliyor.

Türkiye'nin sürekli gündeminde olan vergiler listesine bir yenisi daha ekleniyor. KDV, MTV ve ÖTV'ye ek olarak, Karbon Vergisi de geliyor.

Karbon Vergisi'nin kısa adı KAV olarak belirlendiği öğrenildi ve bu yeni vergi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda özel bir daire başkanlığının kurulduğu iddiası ortaya atıldı.

yeni-vergi-kav.webp

Bilindiği gibi, seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu yılın "asrın felaketi" olarak adlandırılan pandeminin ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla araç sahiplerinden alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi bir defalığına iki kez tahsil edilmesi kararı alınmıştı.

Bu düzenleme araç sahipleri arasında büyük tepkilere neden olmuş olsa da yürürlüğe girmiş ve araç sahipleri çifte MTV ödemek zorunda kalmıştı.

Gazeteci Turhan Bozkurt, AK Parti iktidarının Karbon Vergisi'nin yakın bir gelecekte uygulanacağını ve hatta Maliye Bakanlığı'nda bu vergi için özel bir daire başkanlığının hazır olduğunu iddia etti. Bozkurt, "ÖTV, MTV ve KDV'ye ek olarak şimdi de Karbon Vergisi (KAV) geliyor. Maliye'de dahi özel bir daire başkanlığı kurulmuş durumda." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.