Cep Telefonlarının Güvenliği İçin Bakan Uraloğlu Denetimlerde Bulundu

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, cep telefonu test merkezini ziyaret ederek güvenli iletişim ve cihazlar için önlemleri inceledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2023 15:57
Cep Telefonlarının Güvenliği İçin Bakan Uraloğlu Denetimlerde Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, cep telefonu test merkezini ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

Bakan Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te bulunan Piyasa Gözetim Laboratuvarı’nı ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada yapılan testler arasında, iletişim sağlayan elektronik cihazların elektromanyetik çıkış gücünün test edildiği 'yarı yansımasız' ve 'tam yansımalı' laboratuvarlarının ziyareti bulunuyordu. Ayrıca, telsiz testlerinin yapıldığı odaları da ziyaret eden Bakan Uraloğlu, mobil haberleşme cihazlarının fiziki testlerinin yapıldığı laboratuvarı gördü. Bu laboratuvarda, cep telefonlarının dayanıklılığını test etmek amacıyla bir cep telefonu, bir mekanizma kullanılarak 1 metre yükseklikten sert bir ahşap zemine bırakıldı. Bakan, laboratuvarda yapılan bu testlerin, cep telefonlarının olası hasarlarını belirlemek için yapıldığını ifade etti.

ulastirma-ve-altyapi-bakani-abdulkadir-uraloglu-cep-telefonu-test-merkezini-inceledi.jpg

Ayrıca, aynı laboratuvarda voltaj, batarya ve şarj cihazlarının testlerinin yapıldığını da belirtti. Şarj cihazlarına 1 dakika süresince verilen 3 bin waatlık elektrik testini izledi ve batarya testlerinin nasıl yapıldığını gözlemledi. Aynı zamanda, uzmanlardan tamir atölyeleri veya vatandaşların cep telefonlarının patlaması hakkında bilgi aldı.

Bakan Uraloğlu, bu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, vatandaşlara, güvenli bataryalara sahip cep telefonlarını tercih etmeleri ve testlerden geçmiş ürünleri kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, şu ana kadar yapılan testlerde hiçbir standart ürünün patlamadığını vurguladı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.