Kahramanmaraş’ın ilk beş yıldızlı oteli kapılarını açacak

Mahir Ünal'ın, 64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanı olmasıyla birlikte şehirde turizm hareketliliği başladı. Kahramanmaraş’ın ilk beş yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyan Clarion Hotel, 2016’ da misafirlerine kapılarını açacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2015 10:00
Kahramanmaraş’ın ilk beş yıldızlı oteli kapılarını açacak

Mahir Ünal, 64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanı olmasıyla, iş dünyası yatırım çeşitliliğinde turizm hareketliliği başladı. İlk olarak Akyıldız metal yönetimi, şehrin ilk beş yıldızlı otelinin hayata geçirmek için kolları sıvadı.

 

Dünyanın önde gelen oteller zinciri Choıce, Türkiye’de On büyükşehirde çalışma başlatmıştı. Grup, Kahramanmaraş’ın önümüzdeki yıllarda, kültür ve turizm adına hareketleneceğini, hayli hazırda iş dünyasının potansiyelinde göz önünde bulundurdu ve Türkiye’de belirlediği on ilden birincisi İstanbul olurken ikinci sırayı Kahramanmaraş’a ayırdı.

 

Kahramanmaraş’ta anlaştığı Akyıldız metalinde kurucusu olduğu, Selra Turizm ile masaya oturdu ve yatırımlarını arttırmayı hedefliyor. Choıce, Grup’un Franchising verdiği Anadolu’daki ilk beş yıldızlı otel oldu. Kahramanmaraş’ta yapımı bitmek üzere olan otelde, Selra Turizm ile Choıce Grup arasında yapılan anlaşmayla, uzun vadede çalışmalarla ilgili protokol imzalandı. Choıce Grup’un markası olan Clarion Hotel, in ismi Franchising olarak alındı.

 

KAHRAMANMARAŞ’IN ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERİLDİ

Kahramanmaraş için önemli bir ihtiyaç giderildi diyen, Selra Turizm ve Clarion Hotel yönetim kurulu başkanı Ramazan Tekinşen, “Kahramanmaraş’ın en önemli ihtiyaçlarından biri, beş yıldızlı bir oteldi, bu ihtiyacı giderdiğimizi düşünüyorum. Choice Hotelleri Dünya’nın enbüyük ve enbaşarılı konaklama zincirlerindendir. Dünya’nın çeşitli bölgelerindeki 35'ten fazla ülkede, Franchising Sistemiyle 6.300 otel 500.000 'den fazla odasıyla, iş ve tatil amaçlı seyahat edenlere ekonomik imkanlar sunmaktadır. Orta ölçekli ve lüks segmentlerde’de yüksek kalitede hizmet sunmaktadır. Bu itibarla Selra Turizm olarak bugün yaptığımız protokol sayesinde iş ve tatil amaçlı seyahat edenleri Kahramanmaraş’a Clarion Hotel olarak çekmeyi hedefliyoruz.

 

IŞ VE TATIL AMAÇLI SEYAHAT EDENLERI, CLARİON HOTEL AĞIRLAYACAK

Tekinşen, “Özellikle tercihimiz İş dünyasının ihtiyaçlarına ve misafirlerine huzur sunabilecek şekilde otelimizi tasarlamak olmuştur. 6 milyon dolara mal olan otelimizde, mimari olarak abartıya kaçmayan modern bir tarzı ve hafif klasik bir üslubun harmanı benimsedik. 2100 metrekarelik arazi üzerine inşa edilen otelimizde 8000 metre kapalı alanına ek olarak açık ve kapalı otopark alanımızla, merkez Onikişubat İlçemiz Hayrullah Mahallesi Malik Ejder Caddesinde yapılanmamızı tamamladık. Şehrimizin ilk beş yıldızlı oteli olarak misafirlerimize, 115 Standart Oda (single/twin) 1 Engelli Odası, 3 Normal Suite, 1 King Suite’den oluşan toplamda 120 oda ile hizmete açılacağız. Ayrıca 1 Alakart Restorandın yanı sıra, 1 Bistro, 1 Patisserie, Çeşitli Aktiviteler için 4 adet Toplantı ve Organizasyon Salonları mevcuttur. Sağlık Faaliyetler içinse bir sağlık kulübü (içerisinde Sauna, Kapalı Havuz ve Geleneksel Türk Hamamı olmak üzere) hazırlığımızı tamamladık” ifadelerine yer verdi.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.