Kahramanmaraş'ta 550 Bin Dolarlık Hibe Desteği: Kadınların Başarısı

Kahramanmaraş'ta UNDP ve KMTSO işbirliğiyle başlatılan hibe programı, depremden etkilenen 257 kadın girişimciye can suyu oldu. Kadınların işletmelerini yeniden faaliyete geçirmesi için maddi destek sağlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2023 17:10
Kahramanmaraş'ta 550 Bin Dolarlık Hibe Desteği: Kadınların Başarısı

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliğiyle başlatılan "Depremden Etkilenen Kadın Girişimcilere Hibe Desteği Projesi," kadın girişimcilere can suyu oldu.

DEPREM SONRASI DAYANIŞMA PROGRAMI

UNDP ve KMTSO, depremin ağır etkilediği Kahramanmaraş'ta, kadınların yönettiği 257 işletmeye maddi destek sağlayarak bu işletmelerin faaliyetlerini yeniden başlatmalarına veya genişletmelerine yardımcı oldular.

Türkiye'nin güneyindeki depremlerin ardından UNDP ve KMTSO, depremden etkilenen işletmelere destek sağlayan kadın girişimcilerin başarılarını kutlamak amacıyla bir araya geldi. Bu özel etkinlikte, bölgedeki kadın girişimcilerin kararlılığı ve dayanıklılığı vurgulandı ve UNDP ve KMTSO'nun hibe programının başarı öyküleri ele alındı.

whatsapp-image-2023-11-08-at-15-00-51.jpeg

UNDP: DESTEK SÜRECEK

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, "Kadınların yönettiği işletmelerin desteklenmesi, bölgenin sürdürülebilir toparlanması ve ekonomik kalkınması için kritik önem taşıyor. Bizler UNDP olarak desteğimizi sürdürmeye kararlıyız," dedi.

KMTSO: GURUR DUYUYORUZ

KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer ise, kadın girişimcilerin kararlılığını ve azmini vurgulayarak, "Onların başarılarını gördükçe gurur duyuyoruz ve daha kapsamlı bir toparlanmanın kıvılcımı olmasını diliyoruz," ifadelerini kullandı.

UNDP'nin erken toparlanma faaliyetlerinin bir parçası olan bu girişim, depremin ağır etkilediği Kahramanmaraş'ta kadınların yönettiği 257 işletmeye toplam 550 bin Dolar mali destek sağladı.

whatsapp-image-2023-11-08-at-15-00-52.jpeg

HİBE PROGRAMI DETAYLARI

Hibe programı, kadınların yönettiği ve azami 10 kişi çalıştıran işletmelere açıkken, 35 bin TL ile 200 bin TL arasında değişen miktarlarda hibe verildi. Hibe programından yararlananlar arasında tekstil firmaları, mağazalar, restoranlar, eczaneler, mali müşavirler ve daha fazlası yer aldı.

Düzenlenen panelde, hibe alan kadın girişimciler, aldıkları hibelerle işletmelerini nasıl yeniden faaliyete geçirdiklerini paylaştılar. Örneğin, tekstil işletmesi sahibi Esma Alagöz, hibe sayesinde yeni ekipmanlar alarak işgücünü koruyabildi ve işletmesini büyüttü.

whatsapp-image-2023-11-08-at-15-00-53.jpeg

HİBE PROGRAMININ GENİŞLEMESİ

Kahramanmaraş'ta başlayan kadın girişimcilere yönelik hibe programı, depremden etkilenen 11 ilin tamamını kapsayan daha büyük bir UNDP hibe programının ilk aşamasını oluşturuyor. UNDP, yaklaşık 4.500 küçük işletmeye hibe dağıtmayı planlayarak toplamda 22.824 başvuruyu değerlendirecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.