Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Davası: 700 Yıl Hapis Talebi! İddianame Detayları!

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan binada 35 kişinin ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı. 5 sanık, binanın yıkılmasında kusurlu olmakla suçlanıyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Kasım 2023 14:03
Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı Davası: 700 Yıl Hapis Talebi! İddianame Detayları!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı ile ilgili olarak 5 sanık hakkında düzenlenen iddianameye göre, binanın müteahhidi, pastane yetkilisi ve diğer sorumlular arasında yer alan sanıkların durumu şu şekildedir:

İddianamede, binanın müteahhidi ve pastanenin yetkilisi de dahil olmak üzere 5 sanığın suçlamalarıyla ilgili olarak hapis cezası talep edildiği belirtilmiştir. Sanıklardan 3'ü, binanın yıkılmasına neden olmakla suçlanarak 700 yıl 4 aydan 876 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenirken, diğer 2 sanık hakkında ise 8'er aydan 22'şer yıl 5'er aya kadar hapis cezası talep edilmiştir.

İddianame, depremin etkisiyle binanın birden fazla taşıyıcı unsuruna zarar verilmesinin, domino etkisi yaratarak binanın yıkılmasına neden olduğunu belirtmektedir. Binanın taşıyıcı unsurlarının, kolon, kiriş, perde beton, döşeme gibi birbirine bağlı olduğu ve yapılan hasarın diğer unsurları da etkileyerek binanın çökmesine yol açtığı ifade edilmiştir.

kahramanmarasta-depremde-35-kisinin-oldugu-binaya-iliskin-5-sanik-hakkinda-iddianame-hazirlandi.webp

6 Şubat depremlerinde Ezgi Apartmanı'nın yıkılması, "asrın felaketi" olarak nitelendirilmiş ve 35 kişinin yaşamını yitirdiği vurgulanmıştır. İddianame, soruşturmanın tamamlanmasının ardından Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.

Sanıkların suçlamaları reddettikleri belirtilmiştir. İddianamede, binanın yapım aşamalarında ve projelendirme sürecinde afet bölgelerindeki yönetmeliklere ve imar kanunu esaslarına uyulmadığı, statik proje müellifi, yapım sorumlusu müteahhit ve fenni mesulün kusurlu olduğu vurgulanmıştır. Tadilat sırasında yapılan ihlallerin, binanın taşıyıcı elemanlarına zarar verdiği ve bu nedenle çöküşe yol açtığı belirtilmiştir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.