Kahramanmaraş'ta Yeşil Devrim: Binlerce Fidan Toprağa Ekildi!

Başkan Güngör, Milli Ağaçlandırma Günü'nde Kahramanmaraş'ta binlerce fidanı toprakla buluşturarak daha yeşil bir şehir için çaba sarf etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Kasım 2023 13:59
Kahramanmaraş'ta Yeşil Devrim: Binlerce Fidan Toprağa Ekildi!

Başkan Güngör, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen fidan dikim programına katılarak, "Toprağa sahip çıktığımız ölçüde bereketlenir. Bizler de bu bereketi taçlandırmakla yükümlüyüz. Daha yaşanabilir ve yeşil bir Kahramanmaraş için özveriyle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

milli-agaclandirma-gunu-5.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde düzenlenen 'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes' temalı fidan dikim etkinliğine katıldı. Çınarlı Mahallesi'nde bulunan 100. Yıl Cumhuriyet Hatıra Ormanı'nda gerçekleştirilen programda; 66. Dönem Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Dr. Tuba Köksal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gönüllü gençler ve çok sayıda öğrenci de yer aldı.

milli-agaclandirma-gunu-9.jpg

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına 12 bin 659 fidan dikildi ve toplamda 39 bin 566 fidan toprakla buluşturuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, fidan dikim etkinliğiyle ilgili olarak, "Orman ve yeşil alanların dünya genelindeki önemini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle bugün gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği büyük bir anlam taşıyor. Ülkemiz, orman ve yeşil alanlar konusunda önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyel artarak devam ediyor. Toprağa sahip çıktıkça bereketlenir. Biz de bu bereketi artırmak adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Daha yaşanabilir ve yeşil bir Kahramanmaraş için yoğun çaba harcıyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.