Kahramanmaraş'taki O Tarihi Köprü Restore Edilecek!

Başkan Güngör ve Vali Ünlüer, Kahramanmaraş'taki ziyaretlerde şehre umut ve iyileşme getiriyor, restorasyon ve yeniden yapılanma çalışmaları hızla ilerliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2023 16:23
Kahramanmaraş'taki O Tarihi Köprü Restore Edilecek!

Kahramanmaraş'ın Valisi Mükerrem Ünlüer ile birlikte şehir merkezinde gerçekleştirdiği dizi ziyaretler ve incelemeler sırasında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şunları dile getirdi: "Depremde zarar gören tarihi köprümüzün restorasyon çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Ayrıca, depremin ardından Kılavuzlu Millet Bahçesi, hemşehrilerimize hizmet vermeye devam edecek ve ülkemizin en güzel millet bahçelerinden biri olacak."

Şehir genelindeki çalışmaları yerinde görmek ve son durumu öğrenmek amacıyla ziyaretlerine devam eden Başkan Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ile birlikte Tarihi Ceyhan Köprüsü ve depremzedelere ev sahipliği yapan Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu. Programa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı da katıldı. Ayrıca, EXPO 2023 alanında bulunan Savunma Sanayi Konteyner Kenti de ziyaret edilerek vatandaşlarla bir araya gelindi.

kahramanmaras-tas-kopru-ceyhan-koprusu.jpg

TARİHİ CEYHAN KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLECEK

Ziyaretlerin ardından Başkan Hayrettin Güngör, şu açıklamalarda bulundu: "Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer, Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Ticaret Borsası Başkanımız ile birlikte Tarihi Ceyhan Köprüsü ve Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulunduk. Tarihi köprümüz, deprem nedeniyle hasar gördü, ancak restorasyon çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca Kılavuzlu Millet Bahçesi, depremde konutları zarar gören hemşehrilerimize ev sahipliği yaptı. İlerleyen dönemlerde bu bahçeyi yeniden ülkemizin en güzel millet bahçelerinden biri haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

ziyaret-6.jpg

HEMŞEHRİLERİMİZİ KISA SÜREDE KALICI KONUTLARINA KAVUŞTURACAĞIZ

Başkan Güngör, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "EXPO 2023 alanında bulunan Savunma Sanayi Konteyner Kenti'ni ziyaret ederek hemşehrilerimizle buluştuk ve taleplerini dinledik. Bu talepleri en kısa sürede çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca, kalıcı konutlarımızın inşası da hızla devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği hedefe uygun olarak, hemşehrilerimizin büyük bir kısmını 1 yıl içinde kalıcı konutlarına kavuşturmayı planlıyoruz."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.