Depremden Etkilenen KOBİ'lere 1,5 Milyar Avro Destek: Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa...

EBRD, Türkiye'de depremden etkilenen KOBİ'ler için "Yeniden İnşa Desteği ve Ödeneği" programıyla destek sağlıyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2023 16:15
Depremden Etkilenen KOBİ'lere 1,5 Milyar Avro Destek: Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de depremden etkilenen illerdeki küçük ve orta ölçekli işletmelere destek programı oluşturduğunu duyurdu.

EBRD'nin "Yeniden İnşa Desteği ve Ödeneği" adını verdiği program, depremden etkilenen illerde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik destek sağlayacak. Program kapsamında, depremden etkilenen işletmelerin yeniden inşa ve onarım masraflarının yüzde 85'i, 60 bin avroya kadar karşılanacak.

ebrdden-turkiyedeki-depremden-etkilenen-kobilere-destek-programi.jpg

Ayrıca, işletmeler bankanın danışmanlık hizmetlerinden de faydalanabilecek. Bu finansman programı, Japonya Maliye Bakanlığı tarafından da destekleniyor ve Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Adana illerini kapsaması planlanıyor.

EBRD Türkiye Genel Müdürü Arvid Tuerkner, depremin küçük işletmeler üzerinde yıkıcı bir etkisi olduğunu belirterek, programın Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ'lere önemli destek sağlayacağını vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.