Erdoğan: Kahramanmaraş Depremlerinden Sonra Ekonomide Alınan Tedbirler Sonuç Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomide sıkıntıları beraberinde getirse de alınan tedbirlerin sonuç vermeye başladığını kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2023 13:53
Erdoğan: Kahramanmaraş Depremlerinden Sonra Ekonomide Alınan Tedbirler Sonuç Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yılda Türkiye’yi güçlü bir ekonomik ve finansal yapıya kavuşturduklarını, küresel ve bölgesel nedenler ile "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomide sıkıntıları beraberinde getirse de alınan tedbirlerin sonuç vermeye başladığını kaydetti.

Tedbirlerin hızlı sonuç vermeyeceğini, enflasyonun yavaşlama, durma ve geriye gitme süreci olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu an her şey kontrol altında, dengeli bir şekilde yürütülen politikalarla, yapısal reformlarla Türkiye’yi tekrar tek haneli enflasyona kavuşturacağız. Önümüzdeki süreçte enflasyonun dizginlemiş ve fiyat istikrarını sağlamış, yatırım-istihdam-üretim ve istihdama dayalı büyüme politikaları ile kalkınmış bir Türkiye tablosu ortaya çıkacaktır. Bu ülkeyi tek haneli enflasyonla tanıştıran, enflasyonla mücadeleyi en iyi yapan bizim kadrolarımız. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yürüttüğümüz çalışmamızla hedeflerimize kısa zamanda ulaşacağız. Çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını almaya başladık. Atacağımız yeni adımlarla da kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak. Vatandaşımızı hak ettiği kalıcı ve sürdürülebilir refah artışına ulaştıracaktır.”

cumhurbaskani-erdogan-hindistan-ziyareti-sonrasi-ucakta-gazetecilerin-sorularini-yanitladi-1.webp

ERDOĞAN G20 ZİRVESİ'Nİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen 18’inci G20 Liderler Zirvesi'nde, "Tek Dünya, Tek Aile ve Tek Gelecek" teması altında küresel gündemin önemli konularını görüştüklerini ve Türkiye'nin aktif bir rol üstlenmeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Afrika Birliği'nin G20'ye daimi üyelik talebinin karara bağlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve Afrika ile işbirliğini güçlendireceklerini ifade etti. Erdoğan ayrıca, G20'nin ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmek için etkili bir liderlik gösterdiğine inandığını vurguladı.

KARADENİZ TAHIL KORİDORU İÇİN ÇALIŞMALAR

Erdoğan, G20 Zirvesi sırasında, Karadeniz Tahıl Koridoru'nun işletilmesi konusunda tüm devlet ve hükümet başkanlarının Türkiye'den yardım talep ettiklerini söyledi. Bu konuda Batı ülkelerinin de çaba harcamaları gerektiğini belirterek, Rusya ile yapılan görüşmeler sonucunda 1 milyon ton tahılın fakir Afrika ülkelerine gönderilmesi planlandığını açıkladı. Bu miktarın artırılması için görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

ABD İLE TİCARET HACMİ VE YATIRIMLAR

Türkiye-ABD ticaret hacmi hedefinin 100 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, ABD seyahatinde Türkiye'de yatırımları bulunan markalarla görüşmeler yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, enerji alanındaki gelişmelere değinerek, Türkiye'nin enerji noktasındaki gücünü artıracağını ve İstanbul Finans Merkezi'ni enerji merkezi haline getireceklerini açıkladı.

ORTA VADELİ PLAN VE EKONOMİK GELİŞMELER

Erdoğan, Orta Vadeli Plan'ın olumlu bir şekilde karşılandığını ve uygulanan politikaların yatırımcı güvenini kazanacağına inandığını belirtti. Ayrıca, enflasyonla mücadele ve yapısal reformların Türkiye'yi tek haneli enflasyona kavuşturacağını vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin istikrarlı yönetimi ve iş yapma fırsatları ile yabancı yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu ifade etti ve Türkiye'nin göstergelerinin zaman içinde mevcut kredi notunu aşacağına inandığını söyledi.

ENFLASYONLA MÜCADELE VE EKONOMİK BÜYÜME

Erdoğan, enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı ve yapısal reformlarla ekonomik büyümeyi destekleyeceklerini ve Türkiye'yi aydınlık günlerin beklediğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik ve finansal yapıdaki güçlü değişimini vurgulayarak, Türk iş adamlarının ABD'li partnerleri ile işbirliğini güçlendirmesi gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.