Koç Holding'ten Kahramanmaraş, Adıyaman, İskenderun, Hatay ve Malatya'da 20 Bin Kişilik 5 Bin Konteynerdan Umut Kentler!

Koç Holding, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede başladığı kapsamlı yardım ve destek çalışmalarına kararlı bir şekilde devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2023 11:03
Koç Holding'ten Kahramanmaraş, Adıyaman, İskenderun, Hatay ve Malatya'da 20 Bin Kişilik 5 Bin Konteynerdan Umut Kentler!

Koç Holding'ın açıklamasına göre, AFAD koordinasyonunda, Adıyaman, İskenderun, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da toplam 20 bin kişinin yerleşimine olanak sağlayan 5 bin konteyner evden oluşan "Umut Kentleri" projesini hayata geçirerek, bölge halkının yanında olmaya devam ediyor.

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Koç Holding CFO'su ve Adıyaman İlinden Sorumlu Başkanı Polat Şen, Koç Holding üst düzey yöneticileri ve Koç Gönüllüleri, Adıyaman Umut Kent Hakan Kozan Yerleşkesi'ni ziyaret ederek bölge sakinleri ile bir araya geldi.

Bu ziyarette Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Umut Kent Kaymakamı Emre Akçay ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz da yer aldı. Koç Gönüllüleri, iletişim konusunda uzman psikologlar eşliğinde çocuklar ve gençlerle farklı etkinlikler gerçekleştirerek moral desteği sağladılar.

koc-holding-dayanismanin-gucunu-ortaya-koyan-umut-kentlerin-hikayesine-adiyamanda-devam-ediyor.jpg

Adıyaman Umut Kent projesi, 1.390 konteyner konut ve 261 bin 500 metrekare alana yayılan 149 sosyal birimi içermektedir. Bu projenin temel amacı, sadece barınma değil aynı zamanda sosyal ihtiyaçları da karşılayacak bir yaşam alanı sunmaktır. Bu kapsamda Adıyaman Umut Kent'te, genel sağlık ve psiko-sosyal destek hizmetleri sunan merkezler, yetişkinler ve çocuklar için sosyal alanlar, okul, ana sınıfları, kütüphane, bilgisayar odası, amfi tiyatro, kafeterya, ibadethane, market, kuaför ve çamaşırhane gibi ortak kullanım alanları ile ücretsiz hizmetler sunan birçok sosyal destek birimi bulunmaktadır.

Eğitim alanında çocuklara yönelik faaliyetlerde bulunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Vehbi Koç Vakfı Öğrenim Birimi, gençlere yönelik faaliyetlerde bulunan Sürdürülebilir Kalkınma için Yenilikçi Çözümler Derneği, Tohum Otizm Vakfı tarafından işletilen özel destek sınıfları, yazılım, donanım ve üretim alanında faaliyet gösteren Dijital Kanatlar Atölyesi, farklı spor branşlarını içeren Umut Kent Spor Okulları ve Vehbi Koç Vakfı Koordinasyon Merkezi gibi kuruluşlar, Adıyaman Umut Kent'in sosyal donatı alanlarında destek faaliyetleri yürütmektedirler.

Ayrıca, Adıyaman Umut Kent'te yaşayan kadınların ekonomik hayata katılımlarını desteklemek amacıyla danışmanlık ve eğitim faaliyetleri de Hayata Destek Derneği tarafından yürütülmektedir. Bu projede, bölgedeki istihdamı artırmak amacıyla mesleki eğitimler ve staj imkanları da sunulmaktadır.

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, açıklamada, "Ülkemizdeki insanların yaşadığı sorunlarla ilgilenen ve sorumluluk taşıyan birçok konuda olduğu gibi, bu büyük deprem felaketi karşısında da, kurucumuz Vehbi Koç'un 'Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım' ilkemizi aydınlattığını söyledi. Topluluk şirketleri, gönüllü çalışma arkadaşları ve projeye katkıda bulunan paydaşlar ile birlikte, hayat normale dönene kadar Umut Kentlerdeki çalışmalarını en üst düzeyde sürdüreceklerini ifade etti. Ayrıca, Umut Kentlerinin hayata geçirilmesinde büyük katkı sağlayan ve aramızdan erken ayrılan Arçelik Satın Alma ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kozan'ın anısını yaşatmak amacıyla Adıyaman Umut Kent'e ismini verdiklerini belirtti ve kendisine Allah'tan rahmet diledi."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.