PKK Propagandasını Yapan Kişinin Kimliği Kahramanmaraş'ta Ortaya Çıktı!

Kahramanmaraş Jandarması, siber suçlara karşı kararlı mücadelesini sürdürerek terör propagandası ve illegal sitelere erişimi engelliyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2023 15:50
PKK Propagandasını Yapan Kişinin Kimliği Kahramanmaraş'ta Ortaya Çıktı!

Kahramanmaraş'ta Jandarma ekipleri, PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan kişilere göz açmıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda, Pazarcık İlçesi İncirli Mahallesi nüfusuna kayıtlı ve halen Fransa'da ikamet eden bir şahsın, sosyal medya platformlarında (PKK/KCK-PYD/YPG) terör örgütü propagandası yaptığı tespit edildi ve hakkında yasal işlem başlatıldı.

kahramanmarasta-jandarma-siber-suclar-affetmedi.jpeg

Ayrıca, yasadışı bahis oyunlarını barındıran 98 müstehcen içerikli internet sitesine erişim, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu İhbar Web Sayfası üzerinden engellendi. Ayrıca, dolandırıcılık içerikli phishing sitelerine erişim, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) aracılığıyla engellendi.

Terör örgütü propagandası içeren 5 Twitter hesabının erişimi Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla engellendi. Ayrıca, terör örgütü propagandası yapan ve Türkiye Cumhuriyeti kurum ve organlarını aşağılayan bir sosyal medya hesabı kullanıcısının kimliği tespit edilerek ilgili birimlere rapor sunulmak üzere gönderildi. Jandarma, siber suçlarla mücadele konusundaki kararlılığını sürdürmektedir.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.