Kahramanmaraş'ta Tarikat Evindeki 8 Kız Hala Kayıp: Birisi Liseye Hazırlanıyordu!

Kahramanmaraş depreminde kaybolan 8 genç kızın akıbeti belirsiz. İsmail Saymaz'ın yazısında detaylar. Unutulmayacak bir trajedi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2023 15:41
Kahramanmaraş'ta Tarikat Evindeki 8 Kız Hala Kayıp: Birisi Liseye Hazırlanıyordu!

Kahramanmaraş'ta 8 genç kızın hala bulunamadığı üzücü bir durum yaşanıyor. Bu genç kızlardan biri, geleceğe dair umutla liseye hazırlanıyordu. İsmail Saymaz'ın kaleminden bu trajik olayı aktarıyoruz.

Türkiye, tarihindeki birçok acıya tanık oldu, ancak 6 Şubat 2023 tarihi saat 04.17, hafızalardan asla silinmeyecek bir felakete sahne oldu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, on binlerce insanımızı kaybetmemize yol açtı. İşte bu depremde kaybolan ve hala bulunamayan 8 genç kızın hikayesi İsmail Saymaz tarafından kaleme alındı.

6 Şubat 2023 saat 04.17, Türkiye için karanlık bir dönemin başlangıcıydı. Kahramanmaraş merkezli iki deprem, ülkeyi sarstı.

kahramanmarasbuket-sitesi.jpg

Kaybettiğimiz canlarımız hala acımızı dindiremedi. Bu yaraların sarılması zaman alacak gibi görünüyor. Sözcü yazarı İsmail Saymaz ise bu hafta yazdığı "Tarikat evinin enkazındaki 8 kız hâlâ kayıp" başlıklı yazısıyla, hala cevap bekleyen sorulara işaret ediyor.

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş'ta, Azerbaycan Bulvarı üzerinde bulunan Buket Sitesi'nin üç bloğu çöktü. Bu felaketin içinde yer alan bir tarikata ait olduğu söylenen B blokunun ikinci katında 8 genç kızın olduğu tahmin ediliyor.

buket-sitesi-kahramanmaras.png

İsmail Saymaz, bugünkü yazısında, "Tarikat evinin enkazındaki 8 kız hâlâ kayıp" gerçeğini hatırlatıyor ve şunları dile getiriyor: "Emniyet, 'Kızların öldüğüne dair iki şahit getirin, ölü raporu verelim' diyerek ailelerin endişelerini artırıyor."

Saymaz, yazısında devamla şu soruları soruyor: "Kızların ölümünü gören, bilen kimse yok. Hangi şahitler bulunup getirilebilir ki? Üstelik bu şekilde ölüm raporu verilirse, herkes iki şahidi bulup üçüncü kişiyi ölmüş gibi gösterebilir, değil mi?"

Olay gününde genç kızların kaçtığını görenler olduğunu belirten Saymaz, ailelerin de "deprem anında vakıf binasında mıydılar" şüphesi taşıdığını aktarıyor.

8 genç kızın Safa Vakfı'nda olma ihtimaline karşı vakfı arayan Saymaz, ancak yetkililerin böyle bir evin veya bursiyerlerin içinde 8 kızın bulunmadığını söylediğini ifade ediyor.

İSMAİL SAYMAZ'IN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.