Reis-i Cumhur'dan ilham aldı bu sektöre atıldı

Kahramanmaraş’taki ilk tıbbi malzeme tedarikçisi olma özelliğine sahip olan Anatomi Medikal, alanında yükselmeye devam ediyor. Anatomi Medikal imtiyaz sahibi Cengiz Onaran tıbbi malzeme tedariki alanında yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2016 12:32
Reis-i Cumhur'dan ilham aldı bu sektöre atıldı

 

Anatomi Medikal hakkında bilgi verir misiniz?

2006  yılında medikal ürün sektöründe Kahramanmaraş ta faaliyete başlayan bir firmadır. Temel alan olarak medikal pazarlamayı seçse de 2016 yılının şubat ayından itibaren yerli üretim faaliyeti için çalışmalar yapmaktadır. Tıbbi Sarf sektöründe dışa bağımlı olmak yerine büyüyen Türkiyenin en azından kendi ihtiyacına yetecek üretim yapabilmesi gerektiği değerlendirmesi ile  10 farklı kalemde üretime 2016 yılı Nisan ayında başlamayı planlamaktadır.

Anatomi Medikal in Hedefleri nelerdir?

Tıbbi Sarf Sektöründe nitelikli ürün pazarlaması tüketimi konusunda tüketiciye doğru zamanda doğru ürünü doğru yaklaşımla sunmayı temel hedef olarak belirlemiştir. Sağlıklı bir toplum oluşturma sürecinde yapılan tıbbi müdahalelerin nitelikli ürün kullanılması ile mümkün olacağı tekrar operasyon riskini düşüren kaliteli ürünlerin sayısının piyasada artması gerektiği düşüncesi doğrultusunda çeşitli ürün gruplarında hizmet veren bir oluşumdur.

Hizmet verdiğiniz sektörün Kahramanmaraş’taki durumu nedir?

Hizmet verdiğimiz alanda Kahramanmaraş’ta tamamen pazarlamaya yönelik birçok şirket bulunmasına rağmen üretim yönünde çalışan ar-ge yapan başka firma bulunmamaktadır. İlimizde faaliyet gösteren kamu ve özel hastanelerin sayılarının artması nitelikli ürün kullanmaya yönelik niyetin icraatla pekiştirilmesi halinde sektör genişleyecek şehirdeki istihdama ve kent ekonomisine katkısı artacaktır.

Yatırım hedefleriniz ve faal yatırım alanlarınız nelerdir?

Temel hedefimiz üretim olmakla birlikte yerli üretim sektörüne ait ürünlerin pazarlaması insanımızın daha kaliteli hizmet alması en önemli hedefimizdir. Kahramanmaraş Organize Sanayiinde Tıbbi Sarf Malzemesi Üretimi, Aynı Modern Tesiste Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi, Bursa’da ki Fabrikamızda Medikal Tekstil ürünleri ile genel tekstil üretimi, Kahramanmaraş’ta Hilal Tekstil ile ortak yürütülen tekstil üretim ve satış faaliyetleri, İstanbul’da Osimplant Bünyesinde Spinal Vida üretimi temel yatırımlarımızdır.

ptzx1191.jpg

Sağlık Sektörüne neden yatırım yaptınız?

Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla dile getirdiği insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesinden hareketle insan yaşamına, yaşam kalitesine katkı sunabilmek için sağlık sektörüne girdik. Bu faaliyetimizi yerli üretime yönlendirmemiz ülke ekonomisine katkı olarak dönecektir. Kaldı ki 2006 yılında ithalatı ihracata çeviren Osimplant ile devlet tarafından ödüllendirilmeye layık görüldük.

Kahramanmaraş’ta ilkini gerçekleştirdiğiniz yatırımın amacı nedir?

Milli mücadelenin bayraktarı Kahramanmaraş’ın Milli kalkınmanın da bayraktarı olabilmesi için üretim olanaklarını avantajlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim ilkini yaptığımız bu işin sektörün genişlemesiyle çeşitlendirilmesine önayak olacağını düşünüyoruz.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.