Sağlıklı dişler sağlıklı nesiller

Sağlıklı dişler sağlıklı nesiller

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2017 09:42
Sağlıklı dişler sağlıklı nesiller

Diş ve diş eti hastalıkları, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunlarındandır. Genel sağlığın bir parçası olduğu halde hayatı doğrudan tehdietmediği düşünüldüğü için toplum tarafından gereken önemin verilmediği bu hastalıklar; görülme sıklığının yüksekliği; diğer sistemik hastalıklara neden olabilmeleri; tedavileri için çok fazla para, zaman ve uzmanlık gerektirmeleri gibi nedenlerden dolayı ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir.

Diğer birçok hastalıkta olduğu gibi diş ve diş eti hastalıklarıyla mücadelede, tedaviden ziyade koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamalarının gerekliliği tüm dünyada genel kabul görmektedir.

Tüm bu gerçekler ışığında Bakanlığımız ağız ve diş sağlığı hizmetlerine yön verirken;
* Çocukluk çağından başlayarak tarafımızca yürütülen programlarla, toplumda ağız ve diş sağlığı bilincinin geliştirilerek herkesin kendi sağlığını koruma noktasına gelmesini,
* Koruyucu diş hekimliği uygulamalarının bir yaşam tarzı olarak kabul görmesinin sağlanmasını,
* Ülke bazında var olan koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi amaçlıyoruz.
Bakanlığımızın çalışmaları neticesinde;
* Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik farkındalık eğitimlerinin yapılmış, 
* Öğrencilerin ağız diş muayeneleri gerçekleştirilmiş,
* 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerinden başlanarak, her yıl sisteme dahil olan öğrencilere yılda iki kez, florürlü vernik uygulanmış, 
* Ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ulaşmakta güçlük çeken ve dezavantajlı gruplarda yer alan kişilere hizmet verilebilmesi amacıyla gezici diş tarama araçları oluşturulmuştur. 
Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü’müzün il genelinde yürütmekte olduğu Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Programı kapsamında 62640 öğrencinin ağız diş sağlığı muayenesi gerçekleştirilmiş, 58723 öğrenciye florürlü vernik uygulaması yapılmış ve 244024 adet diş fırçası-macunu dağıtılmıştır.

Program çerçevesinde Cahit Zarifoğlu İlkokulunda düzenlenen ‘ Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller ‘ konulu etkinliğimize Sayın Valimiz, Vahdettin Özkan, İl Sağlık Müdürümüz Murat Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Emin Akkurt katıldı. Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Ahmet Yener koruyucu ağız diş sağlığının önemi hakkında bilgi verildi. Sağlık Bakanımızın öğrencilere yolladığı mesaj okundu. Diş fırçası macunu ve kalemlikten oluşan ağız diş sağlığı setinin dağıtımı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.